• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 7, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 7, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین دوز بیهوش کنندگی، کشندگی و بررسی تاثیر اسانس گل میخک (Eugenia caryophyllata) بر فاکتورهای خونی ماهی برزم لب پهن (Barbus barbulus)

    (ندگان)پدیدآور
    پذیرش, نرجسجوادزاده, نرگسمعبودی, حدیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    423.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش حاضر با هدف تعیین دوز بیهوش کنندگی، کشندگی و بررسی تاثیر اسانس گل میخک بر شاخص‌های خونی ماهی برزم لب پهن مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 78 قطعه ماهی 3 ± 100 گرمی در 5 تیمار مورد آزمایش قرار گرفتند. دوز مؤثر بیهوشی برای اسانس گل‌میخک 200 میلی‌گرم در لیتر تعیین شد. دوز صددرصد کشندگی به میزان 2600 میلی‌گرم در لیتر بدست آمد. به منظور بررسی فاکتور‌های خونی، از ورید ساقه دمی در ساعات صفر،‏ شش، دوازده و بیست و چهار بعد از بیهوشی خونگیری انجام شد، فاکتور‌های خونی شامل تعداد گلبول سفید، تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت MCV، MCH، MCHC اندازه‌گیری گردید.درصد هماتوکریت افزایش معنی‌داری در تیمار کشندگی با تیمار شاهد نشان داد. میزان هموگلوبین، mchc، تعداد گلبول قرمز و سفید، درصد هتروفیل، لنفوسیت، ائوزینوفیل، مونوسیت و mcv در ساعات متفاوت پس از بیهوشی اختلاف معنی دار نداشتند و روند رو به افزایش mcv، به ترتیب از تیمار شاهد به سمت تیمار کشندگی مشاهده شد. در مورد میزان غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز افزایش معنی‌داری در تیمارکشندگی با سایر تیمارها (به جز تیمار ساعت 24) مشاهده شد در نهایت با توجه به اینکه ماده بیهوشی اسانس گل میخک تاثیرات منفی پایدار بر فاکتورهای خونی ماهی برزم لب پهن نداشته و این تاثیرات بعد از 24 ساعت به حالت اولیه برگشته اند و به لحاظ ایمن بودن این ماده بیهوشی برای ماهی مورد استفاده و همچنین نداشتن تاثیرات منفی بر محیط زیست، این ماده بیهوش کننده جهت کاهش استرس در راستای توسعه آبزی پروری توصیه می شود.
    کلید واژگان
    Barbus barbulus
    فاکتورهای خونی
    بیهوش کنندگی
    کشندگی
    اسانس گل میخک
    فیزیولوژی آبزیان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    استادیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2019.15072.1437
    http://japu.gau.ac.ir/article_4525.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/288719

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب