• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثر سه داوری بیهوشی222 MS،اسانس گل میخک و 2- فنوکسی اتانول بر برخی شاخص های خونی و ایمنی ماهی کپور علف خوار (Ctenopharyngodon idella)

    (ندگان)پدیدآور
    علیشاهی, مجتبیمصباح, مهرزادطولابی دزفولی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    573.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ize:12pt;color:rgb(0,0,0);font-style:nدر مطالعه حاضر اثر بیهوشی سه ماده ام اس ) 222تریکائین متان سولفونات(، اسانس میخک و -2 فنوکسی اتانول بر برخی فاکتورهای خونی و پاسخهای ایمنی ماهی کپور علفخوار ارزیابی گردید. ابتدا غلظت مناسب ایجاد بیهوشی با هر یک از مواد مورد بررسی مشخص گردید. سپس ماهیها با غلظتهای بهدست آمده بیهوش گردیدند و در زمانهای 24 ،12 ،1و 72ساعت بعد از بیهوشی از ماهیها خونگیری شده و پارامترهای خونشناسی شامل: هماتوکریت، میزان هموگلوبین، تعداد گلبولهای قرمز و اندیسهای گلبولی شامل: MCV, MCH, MCHCتفاوت معنیداری بین تیمارها نشان ندادند ) (P>0/05تعداد و نسبت گلبولهای سفید خونی، فاکتورهای ایمنی شامل: میزان فعالیت لایزوزیم سرم، قدرت باکتری کشی سرم، میزان پروتئین تام و گلوبولین در ماهی کپور علفخوار بین تیمارها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که بیهوشی با ام اس ،222اسانس میخک و -2فنوکسی اتانول تأثیری بر فاکتورهای خونشناسی ماهی کپور علفخوار در مراحل مختلف نمونهگیری ندارند. ولی نسبت گلبولهای سفید خونی تغییر نموده بهطوری که نسبت نوتروفیلها در تیمار اسانس گل میخک و -2فنوکسی اتانول در زمان 12و 24ساعت بعد از بیهوشی افزایش و نسبت لنفوسیتها کاهش  نشان داد ) .(P0/05در بین فاکتورهای ایمنی فعالیت لایزوزیم نیز در دو تیمار گل میخک و -2 فنوکسی اتانول در 12ساعت بعد از بیهوشی نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت ) (P
    کلید واژگان
    ماهی آمور
    ام اس
    222اسانس گل میخک
    -2فنوکسی اتانول
    شاخصهای خونی و فاکتورهای ایمنی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-09-22
    1395-07-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2016.3604
    http://japu.gau.ac.ir/article_3604.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/288654

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب