میزان فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
گرمسیری, الهامرضایی, مسعودشویک لو, امیررضاباباخانی لشکان, آریانوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فعالیت آنتیاکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از چهار آزمایش میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و فعالیت آنتیاکسیدانی کل سنجیده شد. استخراج عصاره از نمونهها با نسبت 1 :20( حلال به جلبک) به روش غوطهوری بمدت 24 ساعت انجام شد. حلالهای مورد استفاده شامل آب خالص (100%) و حلالهای آلی ( شامل استون، متانول و اتانول) در سطوح 30%، 50%، 70% و 100% بود. نتایج نشان داد عصاره استونی 50% دارای بیشترین مقادیر فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و فعالیتآنتیاکسیدانی کل به ترتیب با مقادیر 27/0، 06/0 میلیگرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی ، 98/69% و 07/0 میلیگرم اسید اسکوربیک بر گرم پودر جلبکی خشک شده بود. بهترین حلال جهت تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی این جلبک، استون و بهترین نسبت 50% بود. بر اساس نتایج این تحقیق جلبک قرمز میتواند گونه مناسبی برای استخراج ترکیبات فنولی به شمار آید و تفاوتهای موجود در میزان فعالیت آنتیاکسیدانی با نسبت های حلالی مختلف ممکن است در ارتباط با درجه قطبیت حلالها و خواص بیوشیمیایی این جلبک باشد.
کلید واژگان
ترکیبات فنولی"فعالیت آنتیاکسیدانی"
قدرت کاهندگی آهن"
جلبک قرمز Hypnea hamulosa
فراوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه تربیت مدرسدانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه گیلان
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




