• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Science and Technology (Sciences)
    • Volume 36, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Science and Technology (Sciences)
    • Volume 36, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Bioethanol production from white onion by yeast in repeated batch

    (ندگان)پدیدآور
    Vazirzadeh, MKarbalaei-Heidari, H. R.Mohsenzadeh, M.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    58.64کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Regular Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Considered to be the cleanest liquid fuel, bioethanol can be a reliable alternative to fossil fuels. It is produced by fermentation of sugar components of plant materials. The common onions are considered to be a favorable source of fermentation products as they have high sugar contents as well as contain various nutrients. This study focused on the effective production of ethanol from an endemic Iranian white onion (Allium cepa L., Dorche cultivar) by the yeast “Saccharomyces cerevisiae" in repeated batch. The results showed that the total sugar concentration of onion juice was77.3 g/l. The maximum rate of productivity, ethanol yield and final bioethanol percentage was 8 g/l/h (g ethanol per liter of onion juice per hour), 40 g/l (g ethanol per liter of onion juice and 93 %, respectively.
    کلید واژگان
    Allium cepa
    biofuels
    crop waste
    Ethanol
    Saccharomyces cerevisiae

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-11-01
    1391-08-11
    ناشر
    Springer
    سازمان پدید آورنده
    Department of Biology, Shiraz University, Shiraz 71454, Iran
    Department of Biology, Shiraz University, Shiraz 71454, Iran
    Department of Civil and Environmental Engineering, Shiraz University, Shiraz, Iran

    شاپا
    1028-6276
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/ijsts.2012.2109
    http://ijsts.shirazu.ac.ir/article_2109.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/28604

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب