نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبیاره, وحیدهfa_IR
dc.contributor.authorشکاری, فریدfa_IR
dc.contributor.authorسیف زاده, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorذاکرین, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorحدیدی, اسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:36:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:36:07Z
dc.date.available1399-07-09T05:36:07Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:36:07Z
dc.date.issued2020-08-22en_US
dc.date.issued1399-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-29en_US
dc.date.submitted1397-11-09fa_IR
dc.identifier.citationبیاره, وحیده, شکاری, فرید, سیف زاده, سعید, ذاکرین, حمیدرضا, حدیدی, اسماعیل. (1399). تأثیرمحلول‏پاشی سالیسیلیک اسید در شرایط تنش‏ کمبود آب بر عملکرد و اجزای عملکرد کدوی تخم کاغذی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی, 14(254), 173-192. doi: 10.30495/jcep.2020.676137fa_IR
dc.identifier.issn2538-1822
dc.identifier.issn2476-731X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30495/jcep.2020.676137
dc.identifier.urihttp://jcep.iaut.ac.ir/article_676137.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285217
dc.description.abstractکدوی تخم کاغذی از جمله گیاهان دارویی با ارزش می باشد که دانه آن دارای مقادیر بالایی از روغن است. به منظور بررسی واکنش کدو تخم کاغذی به تنش کمبود آب و کاربرد سالیسیلیک اسید، آزمایشی مزرعه‌ای طی دو سال متوالی (بهار و تابستان سال‏های 1394 و 1395) به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی اجرا شد. بوته­های در مرحله 5 تا 6 برگی با غلظت‌های صفر، 0/5، 1 و 1/5 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید محلول‏پاشی شدند و 15 روز پس از محلول‌پاشی، تحت تنش‌های رطوبتی 0/3-، 1/2- و 1/8- مگا پاسکال خاک قرار گرفتند. افزایش شدت تنش باعث کاهش محتوای نسبی آب برگ، محتوای کلروفیل و کاروتنوئید، طول بوته، تعداد گره، تعداد ساقه فرعی، عملکرد میوه، قطر میوه، قطر میانبر میوه شد. در مقابل، محلول‏پاشی با سالیسیلیک اسید موجب افزایش و بهبود معنی‏دار محتوای نسبی رطوبت برگ، محتوای کلروفیل و کاروتنوئید، طول بوته، تعداد گره، تعداد ساقه فرعی، عملکرد میوه، قطر میوه، عملکرد دانه، تعداد دانه در میوه و وزن هزار دانه گردید. اثرات بهبوددهندگی سالیسیلیک اسید به ویژه در غلظت 5/1 میلی مولار چشم‌گیرتر بود. صفاتی نظیر محتوای رطوبت نسبی برگ، طول بوته، کلروفیل a، b و کل، تعداد گره در بوته، تعداد شاخه‌های فرعی و قطر میان‏بر میوه در تیمار 1/2- مگا پاسکال کاهش معنی‏داری را نسبت به تیمار شاهد نشان ندادند و یا حتی افزایش نیز داشتند. همچنین، تعداد دانه در میوه در تیمار 1/2- نسبت به 0/3- مگا پاسکال افزایش معنی‏داری را نشان داد. به نظر می‏رسد کاهش آب در دسترس، الگوی تسهیم اسمیلات‏ها را در میوه تغییر داده و به طور عمده، به صرف کاهش اندازه مزوکارپ یا دیگر قسمت‌های میوه، به سمت بخش دانه جریان داده است. از بین اجزای عملکرد، تعداد دانه در میوه و پس از آن، تعداد میوه در واحد سطح بیشترین اثر را بر افزایش میزان تولید در واحد سطح داشتند. در مقابل، وزن دانه تغییرات چندانی را در تیمارهای مختلف آبی یا محلول‏پاشی با سالیسیلیک اسید نداشت. بر اساس داده‏های حاصل، گیاه کدو تا تنش 1/2- مگا پاسکال کاهش زیادی را در عملکرد دانه نشان نداد.fa_IR
dc.format.extent360
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30495/jcep.2020.676137
dc.titleتأثیرمحلول‏پاشی سالیسیلیک اسید در شرایط تنش‏ کمبود آب بر عملکرد و اجزای عملکرد کدوی تخم کاغذیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue254
dc.citation.spage173
dc.citation.epage192


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد