• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 4(40) زمستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 4(40) زمستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    هیومات پتاسیم عاملی برای کاهش زوال بذر گندم

    (ندگان)پدیدآور
    تمجید, علیشهریاری, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    176.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بذرها در طول دوره انبارداری، زوال می یابند. تیمار کردن بذر با هیومیک اسید تغییرات متابولیک و بیوشیمیایی در بذر به وجود آورده، جوانه ­زنی و سبز شدن را تسریع می­ کند. این تحقیق به ­منظور ارزیابی اثر پیش‌تیمار کردن بذرها با هیومات پتاسیم بر زوال بذر ارقام گندم در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه‌ای اجرا شد. آزمایش به­ صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام یافت. هیومات پتاسیم در سه سطح شاهد، 1 و 2 در هزار؛ ارقام گندم شامل شیرودی، دریا، چمران و مروارید؛ و زمان­ های حرارت ­دهی شامل صفر، 48، 72، 144 و 96 ساعت فاکتورهای آزمایش بودند. نتایج نشان داد که اثر ساده رقم و اثر متقابل سطوح هیومات پتاسیم × زمان های حرارت‌دهی بر طول ساقه­ چه، اثر ساده زمان­ های حرارت‌دهی و اثر متقابل سطوح هیومات پتاسیم × ارقام بر درصد جوانه ­زنی و اثر متقابل سطوح هیومات پتاسیم×ارقام×زمان­ های حرارت‌دهی بر طول ریشه­ چه، وزن خشک ساقه­ چه، وزن خشک ریشه­ های جنینی و وزن خشک گیاهچه معنی ­دار بود. پیش تیمار بذور به میزان دو در هزار با هیومات پتاسیم باعث تولید طویل ­ترین ریشه ­چه ­ها در ارقام شیرودی، دریا، مروارید و چمران؛ به ­ترتیب با 72، 72، 144 و 96 ساعت حرارت­ دهی گردید. بیشترین وزن خشک ریشه­ های جنینی را ارقام شیرودی و چمران، به ­ترتیب با 48 و 72 ساعت حرارت ­دهی با مصرف دو در هزار هیومات پتاسیم به ­وجود آوردند. مصرف یک در هزار هیومات پتاسیم باعث شد بیشترین وزن خشک گیاهچه به ­ترتیب با 48، 72 ساعت و عدم حرارت­دهی در ارقام شیرودی، دریا و مروارید به ­وجود آید. نتیجه گرفته شد که ارقام مختلف این تحقیق در زمان ­های مختلف حرارت­ دهی، پاسخ­ های متفاوتی به تیمارکردن با هیومات پتاسیم نشان می ­دهند. در نهایت مشخص گردید که افزایش زمان حرارت­ دهی، ویژگی­ های گندم را در مراحل اولیه رشد تحت تاثیر قرار می ­دهد و تیمار بذر با هیومات پتاسیم می ­تواند در کاهش زوال بذر تاثیرگذار باشد.
    کلید واژگان
    ارقام گندم
    پیری تسریع شده
    جوانه‌زنی
    هیومیک اسید

    شماره نشریه
    440
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت، واحد علوم و تحقیقات اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل،ایران
    واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل،ایران

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_529506.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285215

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب