• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 3(39) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 3(39) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سالیسیلیک اسید و اتفن بر جوانه زنی بذر و رشد دانه‌رست گندم تحت تنش شوری

    (ندگان)پدیدآور
    شاکری, سهیلاسعید نعمت پور, فاطمهصفی پور افشار, اکبر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    364.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شوری آب یا خاک از مهم ­ترین عواملی است که باعث کاهش جوانه‌زنی بذور گیاهان می‌شود. اتفن می‌تواند خواب بذر را در انواعی از گیاهان مثل غلات بشکند و جوانه‌زنی را سرعت بخشد. در برخی گیاهان پیش تیمار بذرها با سالیسیلیک اسید سبب افزایش درصد جوانه ­زنی شده است. به­ منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و اتفن بر جوانه‌زنی بذور و رشد دانه‌رست رقم سیوند گندم تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در بهار سال 1390 و در آزمایشگاه تحقیقات گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور انجام شد. شوری با سطوح صفر، 50، 100و150 میلی مولار NaCl، سالیسیلیک اسید در سطوح صفر، 0.5 و 1 میلی مولار و اتفن در سطوح صفر، 0.05، 0.1 و 0.2 میلی مولار استفاده شد. نتایج نشان داد که درصد و سرعت جوانه‌زنی، طول و وزن خشک اندام هوایی و ریشه‌ی ‌اولیه و میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در شرایط شوری کاهش و میزان پرولین افزایش یافت و پیش‌تیمار بذور با سالیسیلیک اسید سبب افزایش درصد جوانه‌زنی، برخی صفات رشدی و میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و میزان پرولین در محیط شور گردید. همچنین، پیش‌تیمار بذور با اتفن در شرایط شور باعث کاهش برخی صفات رشدی و افزایش میزان پرولین شد ولی بر صفات جوانه‌زنی و میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز بی‌تاثیر بود. به نظر می­ رسد سالیسیلیک اسید به عنوان یک تنظیم کننده رشد گیاهی و مؤثر در شرایط تنش شوری و اتفن از طریق تبدیل شدن به اتیلن، مکانیسم‌های تحمل گیاه را فعال و باعث بهبود خسارات ناشی از شوری بر جوانه‌زنی و رشد دانه‌رست گندم شده‌اند.
    کلید واژگان
    اتفن
    آلفا آمیلاز
    پرولین
    غلات
    شوری

    شماره نشریه
    339
    تاریخ نشر
    2016-10-22
    1395-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
    استادیار گروه زیست شناسی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
    استادیار گروه زیست شناسی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_525789.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285184

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب