• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 3(39) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 3(39) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مصرف عناصر ریزمغذی در چغندرقند (Beta vulgaris L) رقم دوروتی

    (ندگان)پدیدآور
    سلیمانی, سعیدفرج زاده معماری تبریزی, الناز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    190.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    عناصر ریزمغذی نقش مهمی در تولید و عملکرد گیاهان دارند. این بررسی در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی ملکان با هدف مطالعه تأثیر برخی از عناصر ریزمغذی (آهن، روی و منگنز) با غلظت­ های مختلف در مراحل رشد (6-4 برگی و 10-8 برگی) چغندر­قند در 3 تکرار به صورت اسپلیت اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک­ های کامل تصادفی انجام شد. حداکثر عملکرد ریشه با کاربرد غلظت نه در هزار عناصر غذایی در مرحله 6-4 برگی حاصل گردید. محلول­ پاشی عناصر در هر سه غلظت در مرحله 10-8 برگی سبب افزایش معنی­ داری در عملکرد ریشه باعث شدند. کاربرد غلظت شش در هزار این عناصر ریزمغذی، عملکرد ریشه را تا 15.6 درصد افزایش داد. کاربرد عنصر منگنز تأثیر معنی­ داری بر عملکرد شکر سفید چغندر­قند نداشت. از سوی دیگر، کاربرد غلظت نه در هزار عنصر روی افزایشی 16.4 و کاربرد غلظت­ های شش و نه در هزار عنصر آهن افزایشی به­ ترتیب 18.6 و 36 درصدی در عملکرد شکر سفید را باعث گردیدند. درصد عیارقند تحت تأثیر کاربرد عنصر منگنز قرار نگرفت ولی کاربرد مقادیر بالای عناصر آهن و روی در مرحله 10-8 برگی چغندرقند افزایش معنی ­داری در عیارقند چغندر­قند باعث شد. در این مطالعه بیشترین افزایش در عیارقند تحت تأثیر کاربرد غلظت نه در هزار عنصر آهن به ­دست آمد. با توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد شکر سفید و ریشه می ­توان محلول­ پاشی عناصر آهن و روی با غلظت نه در هزار در مرحله 10-8 برگی چغندرقند را جهت افزایش تولید مد نظر قرار داد.
    کلید واژگان
    چغندرقند
    عناصر ریزمغذی
    عملکرد ریشه
    محلول پاشی

    شماره نشریه
    339
    تاریخ نشر
    2016-10-22
    1395-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت ، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران
    استادیار گروه زراعت ، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_525765.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285173

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب