• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 2(38) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
    • دوره 10, 2(38) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    پیش تیمار بذر کنجد (Sesamum indicum L) با پرولیـن و اثربخشی آن بر جوانه زنی در دماهای متفاوت

    (ندگان)پدیدآور
    توکلی, نصیبهعبادی, علیتوکلی, حوریهتیزفهم, پیام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    671.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به ­منظور بررسی تاثیر پرولین و دما بر میزان اسمولیت­ ها، میــزان آنزیم­ های آنتی اکسیدان و شــاخص ­های جوانه­ زنی کنجد، آزمایشی در سال 1393 در آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح پرولین (صفر، 5، 10 میلی­ مولار) و دماهای مختلف جوانه­ زنی (15، 25، 35 درجه سلسیوس) بودند. نتایج آزمایش نشان­ دهنده تاثیر مثبت پرولین بر شاخص ­های جوانه ­زنی، آنزیم­ های آنتی­ اکسیدان، پرولین، پروتئین و تحرک ذخایر غذایی بود. به­ طوری که، کاربرد خارجی (اگزوژنیک) پرولین منجر به افزایش میزان این اسمولیت در گیاهچه ها گردید. همچنین، دماهای 15 و 35 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس منجر به تولید پرولین کمتری شدند. میزان آنزیم پراکسیداز نیز در دمای 25 درجه سلسیوس کمتر از دماهای 15 و 35 درجه سلسیوس برآورد شد و افزایش پرولین منجر به افزایش میزان این آنزیم در دماهای مـورد بررسی گردید. در دمای 25 درجه سلسیوس با کاربــرد 10 میلی­ مولار پرولین بیشترین میزان کاتالاز و پلی­ فنل اکسیداز مشاهده گردید. همچنین، میزان این آنزیم ­ها در دماهای 15 و 35 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس کاهش نشان داد. با توجه به افزایش کارآیی ذخایر غذایی و شاخص قدرت بذر، درصد و سرعت جوانه­ زنی، میزان پرولین، پروتئین و آنزیم ­های آنتی­ اکسیدان در اثر کاربرد پرولین به نظر می­ رسد که پیش­ تیمار بذر با پرولین می ­تواند یکی از راهکارهای مناسب برای جوانه ­زنی بهتر آن تحت شرایط تغییرات دما باشد.
    کلید واژگان
    آنزیم های آنتی اکسیدان
    پرولین
    پروتئین
    شاخص های جوانه زنی بذر
    کنجد

    شماره نشریه
    238
    تاریخ نشر
    2016-06-21
    1395-04-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2538-1822
    2476-731X
    URI
    http://jcep.iaut.ac.ir/article_523721.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/285065

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب