نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسالک معراجی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorحاتمی, اکرمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:35:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:35:18Z
dc.date.available1399-07-09T05:35:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:35:18Z
dc.date.issued2020-03-20en_US
dc.date.issued1399-01-01fa_IR
dc.date.submitted2019-10-21en_US
dc.date.submitted1398-07-29fa_IR
dc.identifier.citationسالک معراجی, هادی, حاتمی, اکرم. (1399). تأثیر محلول پاشی گلایسین-بتائین و سالیسیلیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم نخود دیم (.Cicer arietinum L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی, 14(153), 1-20. doi: 10.30495/jcep.2020.671638fa_IR
dc.identifier.issn2538-1822
dc.identifier.issn2476-731X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30495/jcep.2020.671638
dc.identifier.urihttp://jcep.iaut.ac.ir/article_671638.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/284944
dc.description.abstractنخود به­عنوان یکی از محصولات مهم در زراعت دیم غالباً با خشکی انتهای فصل مواجه است. راهکارهایی که بتـواند اثرات خشکی آخر فصل در گیاهان دیم را کاهش دهد بسیار می­تواند سودمند باشد. به­منظور بررسی اثر محلول­پاشی گلایسین-بتائین و سالیسیلیک اسید بر عملکرد و اجـزای عملکرد نخـود در شرایط دیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1397-1396 در مزرعه پژوهشی شهرستان رزن استان همدان اجرا گردید. عوامل آزمایش شامل محلول­پاشی با آب معمولی به­عنوان تیمار شاهد، سه سطح محلول­پاشی با گلایسین-بتائین (200، 400 و 600 میلی­مولار) و سه سطح سالیسیلیک اسید (250، 500 و 750 میکرومولار) روی دو رقم نخود سارال و هاشم بود. محلول پاشی با گلایسین-بتائین و سالیسیلیک اسید روی تمام صفات مورد ارزیابی هر دو رقم به­جز تعداد دانه در غلاف، تأثیر معنی­داری داشت. بالاترین عملکرد دانه رقم هاشم (05/168 گرم بر متر مربع) و سارال (55/178 گرم بر متر مربع) در غلظت 600 میلی­مولار گلایسین-بتائین مشاهده گردید. تیمار 600 میلی­مولار گلایسین-بتائین عملکرد دانه رقم هاشم و رقم سارال را به­ترتیب 6/17 و 5/18 درصد افزایش داد. بین دو رقم مورد بررسی نیز از نظر صفات مورد مطالعه اختلاف معنی­داری وجود داشت. حداکثر تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته، عملکرد دانه، زیست­توده و شاخص برداشت در رقم سارال و بالاترین ارتفاع بوته، وزن صد دانه و درصد پروتئین دانه نیز در رقم هاشم مشاهده شدند. نتایج نشان داد که کاربرد گلایسین-بتائین بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود تحت شرایط دیم مؤثرتر از محلول­پاشی با سالیسیلیک اسید بوده و می­تواند به­عنوان یک راهکار مؤثر در بهبود عملکرد نخود در زراعت دیم به کار گرفته شود.fa_IR
dc.format.extent193
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیزیولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30495/jcep.2020.671638
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectدیمfa_IR
dc.subjectسالیسیلیک اسیدfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectگلایسین-بتائینfa_IR
dc.titleتأثیر محلول پاشی گلایسین-بتائین و سالیسیلیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم نخود دیم (.Cicer arietinum L)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue153
dc.citation.spage1
dc.citation.epage20


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد