القای اکسیداسیون پروتئین، فعالیت پروتئاز، تغییرات گروههای تیولی و ظرفیت آنتیاکسیدانتی کل در گیاه سیبزمینی(Solanum tuberosum) توسط نانو نقره و نیترات نقره در شرایط کشت در شیشه
(ندگان)پدیدآور
باقرزاده همایی, مظفراحسان پور, علیاکبرنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف: در این تحقیق، بهمنظور مقایسه سمیت و تنش اکسیداتیو احتمالی ناشی از اعمال نانو نقره و یون نقره، اثر غلظتهای مختلف آنها بر بعضی از شاخصهای بیوشمیایی مرتبط با اکسیداسون پروتئینها در گیاه سیبزمینی مورد مطالعه قرار گرفته است.
مواد و روشها: گیاهچههای سیبزمینی حاوی یک گره، به محیط کشت پایه MS حاوی غلظتهای 10،2،0، و 20 میلیگرم بر لیتر از نانو نقره و نیترات نقره منتقل شدند. پس از 4 هفته، جدا کشتهای رشد یافته بهمنظور اندازهگیری شاخصهای موردنظر برداشت شدند.
نتایج: محتوی پروتئین کل برگ در جدا کشتهای تیمارشده با نانو نقره یا یون نقره، بهجز در غلظت 2 میلیگرم بر لیتر از تیمار یون نقره، با افزایش غلظت کاهش نشان دادند. همچنین، تغییرات قابل ملاحظهای در الگوی الکتروفورزی پروتئینهای برگ در 5 باند پروتئینی مشاهده شد. محتوی گروههای کربونیل در تیمارهای نانو نقره و یون نقره با افزایش غلظت نقره افزایش یافت. محتوی تیولهای پروتئینی و غیر پروتئینی بهترتیب کاهش و افزایش را نشان دادند. بهعلاوه، افزایش بیشتری در فعالیت پروتئاز و توان آنتیاکسیدانتی کل در جدا کشتهای تحت تیمار یون نقره در مقایسه با نانو نقره مشاهده شد.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدستآمده میتوان نتیجه گرفت که آسیب اکسیداتیو در جدا کشتهای تحت تیمار با نانو نقره بسیار بیشتر از جدا کشتهای تیمارشده با یون نقره است و علاوه بر آزادسازی یون نقره، اثرات ویژه مرتبط با نانو ذرات هم میتواند در القای تنش اکسیداتیو ناشی از نانو نقره در گیاه سیبزمینی دخالت داشته باشد.
کلید واژگان
تنش اکسیداتیوپروتئاز
اکسیداسیون پروتئینها
نانو نقره
گروههای تیول
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
دانشگاه اراکArak University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیستشناسی، اصفهان، ایراندانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیستشناسی، اصفهان، ایران
شاپا
2228-70352345-3567




