تاخیر رشد و تکامل عدسی چشم ناشی از عصاره آبی میوه سنجد ((Elaeagnus angustifolia در جنین موش نژاد Balb/C
(ندگان)پدیدآور
آروم, جمشیدآذرنیا, مهنازکاکا, غلامرضاصدرایی, سید همایونکمالی نژاد, محمدنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف: سنجد Elaeagnus Angustifolia L. گیاهی با اثرات درمانی متفاوت است. در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه سنجد بر تکامل عدسی چشم جنین موش نژاد Balb/C مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: تعداد 30 سر موش ماده باردار بهطور تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه کنترل آب آشامیدنی روزانه دریافت کرده و گروه تجربی عصاره آبی میوه سنجد را با دوز 500 میلیگرم بر کیلوگرم بهمدت 18 روز از روز صفر بارداری تا  روز 18 بارداری بهصورت خوراکی دریافت نمودند. پس از کشتن همة موش ها در هیجدهمین روز بارداری، سر جنین های آنها جدا، تثبیت و برای انجام روش های بافت شناسی آماده شدند. از جنین ها مقاطع ساژیتال با ضخامت 5 میکرومتر تهیه و سپس به روش هماتوکسیلین-ائوزین(H&E)  و اسید فوشین-لایت گرین رنگ آمیزی انجام شدند. سپس برش ها بهوسیله ی میکروسکوپ نوری و نرم افزار موتیک آنها مورد بررسی قرار گرفتند..
نتایج: نتایج نشان داد که میانگین های وزن و طول سری-دمی جنین ها در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری داشت. میانگین تعداد جنین ها در گروه آزمایش نسبت به گروه تجربی کاهش غیر معنی دار داشت. میانگین قطر و وزن جفت در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری داشت. همچنین قطرهای قدامی-خلفی و بالایی-پایینی عدسی و همچنین مساحت سطح عدسی در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری داشت.
نتیجه گیری: این نتایج نشان میدهد مصرف عصاره آبی میوه سنجد با دوز 500 میلیگرم بر کیلوگرم، در زمان بارداری سبب تاخیر رشد در عدسی چشم جنین موش میشود.
کلید واژگان
عصاره سنجدجنین
عدسی
موش
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-06-221394-04-01
ناشر
دانشگاه اراکArak University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زیستی، گروه علوم جانوری، تهران، ایراندانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زیستی، گروه علوم جانوری، تهران، ایران
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، تهران، ایران
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، تهران، ایران و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، گروه آناتومی تهران، ایران
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده فارماکولوژی، تهران، ایران
شاپا
2228-70352345-3567




