تاثیر IAA بر تحمل به تنش شوری گیاهچههای تنباکو ((Nicotiana plumbaginifolia در شرایط کشت در شیشه
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف: هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین IAA و برخی از شاخصهای بیوشیمایی و فیزیولوژیکی بهمنظور تحمل به تنش شوری است. مواد و روشها: بذرهای استریل تنباکو در محیط کشت MS کشت شدند. گیاهچههای تنباکو ((Nicotiana plumbaginifolia تکثیر شده در شرایط کشت بافت بهمدت 4 هفته تحت تیمار IAA (ا میلی گرم در لیتر) و شوری (0، 100 و 200 میلی مولار) قرار گرفتند و بعد از 4 هفته برخی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نظیر کلروفیل، H2O2، پرولین، پروتئین، کربوهیدرات و آنتیاکسیدانتهای آنزیمی اندازه گیری شدند. نتایج: در تنش شوری افزایش H2O2 ،پرولین، آنتی اکسیدانتهایی مانند کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز و بر عکس کاهش رنگیزههای فتوسنتزی،کربوهیدرات کربن و پروتئین کل مشاهده شد. در گیاهچههای تحت تنش شوری، تیمار اکسین باعث افزایش میزان پرولین و H2O2 شد. کاهش رنگیزههای فتوسنتزی و کربوهیدرات محلول و آنزیمهایی مانند سوپراکسیددیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز و پروتئین کل شد. اما میزان کاتالاز در حضور تیمار اکسین افزایش یافت. نتیجهگیری: تیمار اکسین در گیاهچههای تنباکو به تغییر برخی از شاخصهای فیزیولوژیکی بهبود تحمل تنش شوری را نشان میدهد.
کلید واژگان
تنش شوریاکسین
گیاه تنباکو
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه اراکArak University
شاپا
2228-70352345-3567




