• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Science and Technology (Sciences)
    • Volume 37, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Science and Technology (Sciences)
    • Volume 37, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    In vitro antioxidant and antimicrobial activity of some Lamiaceae species

    (ندگان)پدیدآور
    Albayrak, SevilAksoy, AhmetAlbayrak, SongulSagdic, Osman
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    195.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Regular Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The methanolic extracts, infusions, decoctions and hydrosols of six plants were investigated for their total phenolic contents, antioxidant and antimicrobial activities: Mentha piperita (Peppermint), Thymus vulgaris   (thyme), Melissa officinalis (lemon balm), Ocimum basilicum (basil), Rosmarinus officinalis (rosemary) and     Salvia officinalis     (sage) (Lamiaceae). Total phenolic contents were determined by Folin-Ciocalteu procedure and ranged from 111.03 ± 0.6 (sage methanolic extract) to 19.07 ± 0.0 mg (basil methanolic extract) gallic acid   equivalent /g extract. The antioxidant activity was evaluated by two methods, DPPH and phosphomolybdenum   assays. The decoction of rosemary showed the highest DPPH radical scavenging activity (IC   50 = 8.36 μg/mL). The methanolic extract of Peppermint showed the highest total antioxidant activity (241.85 ± 1.9 mg ascorbic acid   equivalent /g extract) measured by phosphomolybdenum assay. The antimicrobial activities of herbs were tested against eight bacteria and two yeasts.
    کلید واژگان
    antimicrobial activity
    Antioxidant activity
    DPPH
    Lamiaceae
    phenolics

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-03-01
    1391-12-11
    ناشر
    Springer
    سازمان پدید آورنده
    Department of Biology, Science Faculty, Erciyes University, 38039 Kayseri,Turkey
    Department of Biology, Science Faculty, Erciyes University, 38039 Kayseri,Turkey
    Ulubey Vocational College, Ordu University, 52850 Ordu, Turkey
    Department of Food Engineering, Chemical and Metallurgical Engineering Faculty, Yıldız Teknik University, 34210 İstanbul, Turkey

    شاپا
    1028-6276
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/ijsts.2013.1529
    http://ijsts.shirazu.ac.ir/article_1529.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/28088

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب