نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی گیسور, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorمیکانی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorمحرمی پور, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:05:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:05:01Z
dc.date.available1399-07-09T05:05:01Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:05:01Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-07en_US
dc.date.submitted1395-10-18fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی گیسور, وحید, میکانی, اعظم, محرمی پور, سعید. (1396). اثر عصاره متانولی ماریتیغال بر شاخص‌های تغذیه‌ای، نوروپپتید سی سی ا پی و فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئازکرم غوزه پنبه. نامة انجمن حشره شناسی ایران, 37(2), 169-180.fa_IR
dc.identifier.issn0259-9996
dc.identifier.urihttps://jesi.areeo.ac.ir/article_113124.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/274716
dc.description.abstractاثرات عصاره متانولی بذر ماریتیغال Silybum marianum روی لارو سن سه کرم غوزه پنبه <em>Helicoverpa armigera</em> (Hübner)   در قالب رژیم غذایی مصنوعی در دمای 1±25 درجه، رطوبت نسبی 5 ±65 درصد و دوره نوری 8 :16 مورد بررسی قرار گرفت. LC50 و LC20 عصاره ماریتیغال به ترتیب برابر 10449 و 5654 پی‌پی‌ام بود.  صد میکرولیتر از عصاره گیاهی به غلظت 5654 پی پی ام (LC20) به نه دهم گرم غذای مصنوعی اضافه شده و پس از گذشت 72 ساعت، شاخص‌های تغذیه‌ای، مقدار نوروپپتید crustacean cardioactive peptide (CCAP) و میزان فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاهی شاخص‌های تغذیه‌ای از جمله شاخص تقریبی هضم شوندگی غذا، نرخ رشد نسبی، نرخ مصرف نسبی ، کارایی تبدیل غذای خورده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده را کاهش داد. عصاره گیاهی میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و پروتئاز را در معده میانی کرم غوزه پنبه کاهش داد. فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در شاهد mU 194 بوده در حالی‌که در تیمار  mU8/86 اندازه گیری شد. میزان فعالیت آنزیم پروتئاز نیز از mU 2/108 در شاهد به 6/60 mU در تیمار رسید. . قرار دادن معده میانی در بافر حاوی CCAP منجر به افزایش فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز شد در حالی‌که بافر به تنهایی هیچ تاثیری نداشت. تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره گیاهی میزان نوروپپتید CCAP را در معده میانی لارو کاهش می‌دهد. در کل می‌توان نتیجه گرفت که تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره ماریتیغال باعث کاهش آزاد سازی نوروپپتید CCAP در معده میانی شده  که این کاهش به نوبه خود منجر به کاهش فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز می شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن حشره شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherEntomological Society of Iranen_US
dc.relation.ispartofنامة انجمن حشره شناسی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Entomological Society of Iranen_US
dc.subjectماریتیغالfa_IR
dc.subjectکرم غوزه پنبهfa_IR
dc.subjectcrustacean cardioactive peptidefa_IR
dc.subjectآنزیم‌های گوارشیfa_IR
dc.subjectشاخص‌های تغذیه‌ایfa_IR
dc.titleاثر عصاره متانولی ماریتیغال بر شاخص‌های تغذیه‌ای، نوروپپتید سی سی ا پی و فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئازکرم غوزه پنبهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کامل، انگلیسیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue2
dc.citation.spage169
dc.citation.epage180


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد