اثر عصاره متانولی ماریتیغال بر شاخصهای تغذیهای، نوروپپتید سی سی ا پی و فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئازکرم غوزه پنبه
(ندگان)پدیدآور
محمدی گیسور, وحیدمیکانی, اعظممحرمی پور, سعید
نوع مدرک
Textمقاله کامل، انگلیسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثرات عصاره متانولی بذر ماریتیغال Silybum marianum روی لارو سن سه کرم غوزه پنبه Helicoverpa armigera (Hübner) در قالب رژیم غذایی مصنوعی در دمای 1±25 درجه، رطوبت نسبی 5 ±65 درصد و دوره نوری 8 :16 مورد بررسی قرار گرفت. LC50 و LC20 عصاره ماریتیغال به ترتیب برابر 10449 و 5654 پیپیام بود. صد میکرولیتر از عصاره گیاهی به غلظت 5654 پی پی ام (LC20) به نه دهم گرم غذای مصنوعی اضافه شده و پس از گذشت 72 ساعت، شاخصهای تغذیهای، مقدار نوروپپتید crustacean cardioactive peptide (CCAP) و میزان فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاهی شاخصهای تغذیهای از جمله شاخص تقریبی هضم شوندگی غذا، نرخ رشد نسبی، نرخ مصرف نسبی ، کارایی تبدیل غذای خورده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده را کاهش داد. عصاره گیاهی میزان فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و پروتئاز را در معده میانی کرم غوزه پنبه کاهش داد. فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در شاهد mU 194 بوده در حالیکه در تیمار mU8/86 اندازه گیری شد. میزان فعالیت آنزیم پروتئاز نیز از mU 2/108 در شاهد به 6/60 mU در تیمار رسید. . قرار دادن معده میانی در بافر حاوی CCAP منجر به افزایش فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز شد در حالیکه بافر به تنهایی هیچ تاثیری نداشت. تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره گیاهی میزان نوروپپتید CCAP را در معده میانی لارو کاهش میدهد. در کل میتوان نتیجه گرفت که تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره ماریتیغال باعث کاهش آزاد سازی نوروپپتید CCAP در معده میانی شده که این کاهش به نوبه خود منجر به کاهش فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز می شود.
کلید واژگان
ماریتیغالکرم غوزه پنبه
crustacean cardioactive peptide
آنزیمهای گوارشی
شاخصهای تغذیهای
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
انجمن حشره شناسی ایرانEntomological Society of Iran
سازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسدانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس



