| dc.contributor.author | محمدی گیسور, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | میکانی, اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | محرمی پور, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T05:04:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T05:04:44Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T05:04:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T05:04:44Z | |
| dc.date.issued | 2019-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-11-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-08-18 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی گیسور, وحید, میکانی, اعظم, محرمی پور, سعید. (1398). اثر عصاره متانولی Rosmarinus officinalis بر نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان، فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های تغذیه ای کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae. نامة انجمن حشره شناسی ایران, 39(1), 67-79. doi: 10.22117/jesi.2019.124012.1274 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 0259-9996 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22117/jesi.2019.124012.1274 | |
| dc.identifier.uri | https://jesi.areeo.ac.ir/article_120131.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/274616 | |
| dc.description.abstract | اثر عصاره متانولی برگ<em>Rosmarinus officinalis</em> روی لارو سن سوم کرم غوزه پنبه (<em>Helicoverpa armigera </em>(Hübner مورد مطالعه قرار گرفت. LC<sub>50</sub> و LC<sub>20</sub> آن به ترتیب برابر 12347و 5138 پی پی ام تخمین زده شد. 100 میکرولیتر از عصاره رزماری (با غلظتppm 5138) به 9/0 گرم غذای مصنوعی اضافه شد. پس از 72 ساعت، کارایی تبدیل غذای خورده شده (ECI) ، کارایی تبدیل غذای هضم شده (ECD) ، نرخ مصرف نسبی (RCR) و نرخ رشد نسبی (RGR) کاهش یافت ولی میزان شاخص تقریبی هضم شوندگی غذا (AD) اضافه شد. علاوه بر این میزان فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، پروتئاز و لیپاز نیز در لارو سن سوم <em>H. armigera</em> کاهش نشان داد. قرار دادن معده میانی در بافر محتوی نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان (CCAP) میزان فعالیت آنزیم لیپاز را افزایش داد. تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره رزماری میزان نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان را در مغز، همولنف و معده میانی کاهش داد. نتایج نشان داد، تغذیه از ماده غذایی حاوی عصاره رزماری، مانع آزاد سازی CCAP در معده میانی و مغز میشود که این موضوع به نوبه خود منجر به کاهش میزان فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، پروتئاز و لیپاز شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن حشره شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Entomological Society of Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | نامة انجمن حشره شناسی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Entomological Society of Iran | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22117/jesi.2019.124012.1274 | |
| dc.subject | کرم غوزه پنبه | fa_IR |
| dc.subject | رزماری | fa_IR |
| dc.subject | نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم های گوارشی | fa_IR |
| dc.title | اثر عصاره متانولی Rosmarinus officinalis بر نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان، فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های تغذیه ای کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل، فارسی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 39 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 67 | |
| dc.citation.epage | 79 | |