اثر عصاره متانولی Rosmarinus officinalis بر نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان، فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های تغذیه ای کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae
(ندگان)پدیدآور
محمدی گیسور, وحیدمیکانی, اعظممحرمی پور, سعید
نوع مدرک
Textمقاله کامل، فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر عصاره متانولی برگRosmarinus officinalis روی لارو سن سوم کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Hübner مورد مطالعه قرار گرفت. LC50 و LC20 آن به ترتیب برابر 12347و 5138 پی پی ام تخمین زده شد. 100 میکرولیتر از عصاره رزماری (با غلظتppm 5138) به 9/0 گرم غذای مصنوعی اضافه شد. پس از 72 ساعت، کارایی تبدیل غذای خورده شده (ECI) ، کارایی تبدیل غذای هضم شده (ECD) ، نرخ مصرف نسبی (RCR) و نرخ رشد نسبی (RGR) کاهش یافت ولی میزان شاخص تقریبی هضم شوندگی غذا (AD) اضافه شد. علاوه بر این میزان فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، پروتئاز و لیپاز نیز در لارو سن سوم H. armigera کاهش نشان داد. قرار دادن معده میانی در بافر محتوی نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان (CCAP) میزان فعالیت آنزیم لیپاز را افزایش داد. تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره رزماری میزان نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان را در مغز، همولنف و معده میانی کاهش داد. نتایج نشان داد، تغذیه از ماده غذایی حاوی عصاره رزماری، مانع آزاد سازی CCAP در معده میانی و مغز میشود که این موضوع به نوبه خود منجر به کاهش میزان فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، پروتئاز و لیپاز شد.
کلید واژگان
کرم غوزه پنبهرزماری
نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان
آنزیم های گوارشی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
انجمن حشره شناسی ایرانEntomological Society of Iran
سازمان پدید آورنده
گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانگروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران



