• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره متانولی Rosmarinus officinalis بر نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان، فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های تغذیه ای کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی گیسور, وحیدمیکانی, اعظممحرمی پور, سعید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل، فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اثر عصاره متانولی برگRosmarinus officinalis  روی لارو سن سوم کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Hübner مورد مطالعه قرار گرفت. LC50 و LC20 آن به ترتیب برابر 12347و 5138 پی پی ام تخمین زده شد. 100 میکرولیتر از عصاره رزماری (با غلظتppm  5138) به 9/0 گرم غذای مصنوعی اضافه شد. پس از 72 ساعت، کارایی تبدیل غذای خورده ‌شده (ECI) ، کارایی تبدیل غذای هضم شده (ECD) ، نرخ مصرف نسبی (RCR) و نرخ رشد نسبی (RGR) کاهش یافت ولی میزان  شاخص تقریبی هضم شوندگی غذا (AD) اضافه شد. علاوه بر این میزان فعالیت آنزیم­ های آلفا آمیلاز، پروتئاز و لیپاز نیز در لارو سن سوم  H. armigera کاهش نشان داد. قرار دادن معده میانی در بافر محتوی نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان (CCAP) میزان فعالیت آنزیم لیپاز را افزایش داد. تغذیه از غذای مصنوعی حاوی عصاره رزماری میزان نوروپپتید فعال کننده قلب سخت پوستان را در مغز، همولنف و معده میانی کاهش داد. نتایج نشان داد، تغذیه از ماده غذایی حاوی عصاره رزماری، مانع آزاد سازی CCAP در معده میانی و مغز می­شود که این موضوع به نوبه خود منجر به کاهش میزان فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، پروتئاز و لیپاز شد.
    کلید واژگان
    کرم غوزه پنبه
    رزماری
    نوروپپتید فعال­ کننده قلب سخت­ پوستان
    آنزیم­ های گوارشی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    انجمن حشره شناسی ایران
    Entomological Society of Iran
    سازمان پدید آورنده
    گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

    شاپا
    0259-9996
    URI
    https://dx.doi.org/10.22117/jesi.2019.124012.1274
    https://jesi.areeo.ac.ir/article_120131.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/274616

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب