• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نامة انجمن حشره شناسی ایران
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر رژیم‌های غذایی حاوی عسل، قند و پروتئین بر طول عمر زنبور پارازیتوئید (Trichogramma brassicae (Hym.: Trichogrammatidae در حضور و عدم حضور تخم میزبان

    (ندگان)پدیدآور
    کریمی ملاطی, آزادهحاتمی, بیژن
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زنبورهای پارازیتوئید تریکوگراما به عنوان عامل مهم کنترل بیولوژیک به حساب می‌آیند. در این پژوهش تأثیر تغذیه از رژیم غذایی حاوی قند و پروتئین برطول عمر زنبور Trichogramma brassicae Bezd. مورد ارزیابی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در ده تیمار با پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل عسل، عسل و تخم بید غلات، عسل و مخمر، عسل و مخمر و تخم بید غلات، ساکارز، ساکارز وتخم بید غلات، ساکارز و مخمر، ساکارز و مخمر و تخم بید غلات، تخم بید غلات به تنهایی و شاهد (بدون غذا) بود. آزمایش در دمای 2±25 درجه‌ی سانتی‌گراد، رطوبت نسبی 5±60 درصد و دوره‌ی نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام گردید. نتایج نشان داد که تغذیه نقش بسیار موثری بر افزایش طول عمر زنبورهای پارازیتوئید دارد و همچنین بین رژیم‌های غذایی مختلف نیز اختلاف معنی‌داری در سطح یک درصد مشاهده شد، به طوری که عسل با بهترین تأثیر، موجب گردید طول عمر پارازیتوئید به 8 روز افزایش یابد ولی مخمر در افزایش طول عمر تأثیری نداشت. همچنین طول عمر پارازیتوئید در تیمار عسل و پروتئین و نیز ساکارز و پروتئین 6/6 و 2/5 روز بود که با حضور تخم میزبان در این تیمارها به ترتیب به 4/4 و 3 روز کاهش یافت. بنابراین نوع رژیم غذایی می‌تواند نقش بسیار موثری در افزایش طول عمر زنبور پارازیتوئید داشته باشد.
    کلید واژگان
    طول عمر
    Trichogramma brassicae
    رژیم غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2005-08-23
    1384-06-01
    ناشر
    انجمن حشره شناسی ایران
    Entomological Society of Iran

    شاپا
    0259-9996
    URI
    https://jesi.areeo.ac.ir/article_105400.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/274085

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب