بررسی تولید ورمیکمپوست توسط کرم خاکی ( Eisenia fetida) از پسماند میوه و ترهبار
(ندگان)پدیدآور
داغستانی, مریمنیکنام, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
زمینه و هدف: امروزه فرآیند تولید ورمیکمپوست به عنوان یکی از روشهای بسیار مناسب از لحاظ اقتصادی، بهداشتی و سازگار با محیطزیست برای تثبیت مواد زاید آلی مطرح است. هدف از این پژوهش تولید ورمیکمپوست از پسماند میوه و ترهبار توسط کرم خاکی Eisenia fetidaاست.
روش بررسی: به منظور بررسی کمیت تولید ورمی کمپوست توسط کرم ایزنیا فوئتیدا این پژوهش در میدان میوه تره بار آزادی تهران انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار سبزی و کاهو، صیفی جات، انواع میوه، کاغذ و مقوا و ترکیبی از تیمارها در  سه تکرار در شرایط مشابه اجرا گردید.
یافتهها: وزن ورمی کمپوست تولید شده تحت تیمار میوه، ترکیب پسماند و صیفی جات تفاوت معنیداری با سایر تیمارها داشت. تعداد کرم بالغ افزایش معنیداری در استفاده از تیمار انواع میوه و ترکیب پسماند نشان داد ولی در خصوص افزایش تعداد کرم جوان تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. وزن کل کرم بالغ و جوان افزایش معنیداری تحت تیمارهای انواع میوه،ترکیب پسماند و صیفیجات نشان داد. بیش ترین افزایش طول بدن کرم بالغ و بیش ترین میزان پسماند مصرف شده نیز در تیمار میوه مشاهده گردید. نتایج نشان داد که کیفیت ورمیکمپوست تیمارهای مورد بررسی در محدودهی استاندارد قرار دارد و تنها از نظر سطح مواد آلی بیش تر از سطح مجاز است.
بحث و نتیجه گیری:با توجه به نتایج این تحقیق به نظر میرسد که استفاده از پسماندهای میادین میوه و ترهبار برای تولید کمپوست    از کرم ایزنیا فوئتیدا ارزش سرمایهگذاری دارد.
کلید واژگان
ایزنیا فوئتیداپسماند
کرم خاکی
ورمیکمپوست
پسماند
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتIslamic Azad University - Science and Research Branch
سازمان پدید آورنده
استادیارگروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان،ایران (عهده دار مکاتبات)کارشناس ارشد، مدیریت کشاورزی،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، ابهر، ایران
شاپا
1563-48092008-3513




