تحلیل و اولویت بندی عوامل مؤثر بر تولید ذرت دانهای کاربرد روش AHP : با تاکید بر پایداری محیط زیست
(ندگان)پدیدآور
سلیمانی, عادلمیرک زاده, علی اصغرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده 
ذرت دانهای گیاه زراعی مهمی در دنیاست که در شرایط آب و هوایی معتدل ونیمهگرمسیری عملکرد خوبی نشان داده است. توسعه کشت و تولید ذرت دانهای در شهرستان روانسر استان کرمانشاه به حدی است که چندین بار مقام اول کشوری را از لحاظ عملکرد به خود اختصاص داده است. لذا شناسایی و اولویتبندی عوامل موثر در افزایش تولید ذرت دانهای در این شهرستان میتواند راهگشای توسعه کشت این محصول برای سایر نقاط مشابه درکشورمان باشد و در نهایت موجبات توسعه کشاورزی و بهبود اقتصادی زندگی مردم روستایی را فراهم نماید. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، تحلیل و اولویت بندی عوامل مؤثر بر تولید ذرت دانهای با کاربرد روش AHP و با تاکید بر پایداری محیط زیست است.
            جامعه آماری مورد مطالعه، مهندسین مراکزخدمات مشاورهای شهرستان روانسر در استان کرمانشاه میباشند، اطلاعات از طریق پرسشنامه جمعآوری و دادهها با استفاده از تکنیک AHP[1] (روش تجزیه و تحلیل چند معیاره) و نرم افزار Expert Choice مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج تحقیق نشان داد که عامل آموزشی- ترویجی، اصلیترین عامل افزایش تولید ذرت دانهای بوده و عوامل مدیریتی، فنی و اقتصادی در اولویتهای بعدی قرار دارند، لذا پیشنهاد میگردد پایداری محیط زیست نیز در برنامه های آموزشی کشاورزان گنجانده شود.
 
3- Analytical Hierarchy Process
کلید واژگان
ذرت دانهایAHP
پایداری
محیط زیست
توسعه کشاورزی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتIslamic Azad University - Science and Research Branch
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی تهران *(مسئول مکاتبات).استادیارگروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
شاپا
1563-48092008-3513




