• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 01, JFBT(Vol.1)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 01, JFBT(Vol.1)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Lavandula angustifolia Isolated by Solvent Free Microwave Assisted Extraction and Hydrodistillation

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    617.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ABSTRACT: Chemical composition of Lavandula angustifolia was studied by solvent free microwave extraction (SFME) and hydrodistillation (HD) methods. 1, 8-cineole (42.7% and 37.9%), Camphor (26.1% and 21.3%) and Borneol (31.2% and 21.6%) were the major compounds that obtained by SFME and hydrodistillation, respectively. The antibacterial activity of extracted oils was investigated against Gram-positive bacteria Bacillus subtilis (B-sub) ATCC 6633 and Gram-negative bacteria Escherichia coli (E-coli) ATCC 8739. The minimum inhibitory concentration (MIC) of the essential oils isolated by hydrodistillation and SFME was the same.   Keywords: Lavandula angustifolia, Solvent Free Microwave Extraction, Hydrodistillation, Antibacterial Activity.

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-06-01
    1391-03-12
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University

    شاپا
    2228-7086
    URI
    http://jfbt.srbiau.ac.ir/article_1297.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/270142

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب