• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 9, 3 (35) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 9, 3 (35) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین غلظت سرب بافت سینه و کبد مرغ در تعدادی از مزارع پرورش طیور گوشتی استان‌های قم و سمنان

    (ندگان)پدیدآور
    فاریابی, سجادغفوری, زهراحق بین, هادیبدیعی, رضاقربیانی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.199 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آلودگی منابع پروتئینی حیوانی به فلزات سنگین یک تهدید بزرگ برای انسان بوده و چنانچه حیوانات به‌مدت طولانی در معرض این فلزات قرار گیرند، متحمل اثرات زیان­باری خواهند شد. پرندگان به آلاینده­های محیط‌زیست حساس­تر از سایر مهره­داران هستند. مطالعه با هدف تعیین غلظت سرب در بافت سینه و کبد مرغ در بعضی از مزارع پرورش طیور استان­های قم و سمنان صورت گرفت. مجموعاً 50 نمونه از مزارع پرورش طیور در حال تولید به‌صورت تصادفی انتخاب گردید و پس از انجام هضم اسیدی، میزان غلظت سرب آن­ها توسط دستگاه جذب اتمی با کوره اندازه­گیری شد. بر اساس آنالیز آماری تفاوت معنی­داری بین شهر‌ها دیده نمی­شود. مقایسه میان حد مجاز استاندارد بین­المللی سرب در بافت مرغ (1/0 میلی­گرم بر کیلوگرم) با مجموع نمونه­های عضله کبد (08/0± 40/0 میلی­گرم بر کیلوگرم) و عضله سینه (07/0± 28/0 میلی­گرم بر کیلوگرم) به‌دست‌آمده در مطالعه حاضر، تفاوت معنی­داری را نشان می­دهد (05/0>P). آلودگی سرب بافت­های خوراکی مرغ یک خطر بالقوه برای سلامت را نشان می­دهند، به­ویژه برای کودکان، افراد با سنین حساس و بانوان باردار که ممکن است بارها مصرف کرده و میزان سرب بالاتر از توصیه شده در روز را وارد بدن کنند. نتایج مطالعه حاضر بسیار بالاتر از P). آلودگی سرب بافت­های خوراکی مرغ یک خطر بالقوه برای سلامت را نشان می­دهند، به­ویژه برای کودکان، افراد با سنین حساس و بانوان باردار که ممکن است بارها مصرف کرده و میزان سرب بالاتر از توصیه شده در روز را وارد بدن کنند. نتایج مطالعه حاضر بسیار بالاتر از مقدار تخمینی جذب شده هر عنصر توصیه شده برای گوشت مرغ می­باشد، لذا آلودگی سرب بافت­های خوراکی مرغ یک خطر بالقوه برای سلامت را نشان می­دهند، به‌همین دلیل نظارت بر غلظت این عنصر و توجه بیشتر به آن از الزامات بهداشت می‌باشد.
    کلید واژگان
    پرورش طیور
    فلزات سنگین
    جذب اتمی
    سرب

    شماره نشریه
    335
    تاریخ نشر
    2019-11-22
    1398-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری، گروه بهداشت و بیماری‌های پرندگان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
    دانشجوی دکتری، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
    استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد واحد گرمسار، ایران
    دانشجوی دکتری، گروه بهداشت و بیماری‌های پرندگان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران
    دانشجوی دکتری، گروه بهداشت و بیماری‌های پرندگان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jfh.2019.669360
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_669360.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269722

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب