کاربرد ترکیبات جزئی در تشخیص تقلبات روغنهای گیاهی (مقاله مروری)
(ندگان)پدیدآور
هاشم پور بلترک, فتانهتربتی, محمدعلیآزادمرد دمیرچی, صدیفنوع مدرک
Textمقاله مروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
روغنها و چربیها دارای کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی و تولید محصولات و فرآوردههایی غذایی هستند. بهدلیل اهمیت اقتصادی آنها گاهی افراد سودجو برای کسب درآمد بیشتر به تقلبهای مختلف دست میزنند. در روغنها، تقلبها به دو صورت مخلوط کردن روغنهای دارای ارزش اقتصادی بالا با انواع ارزانتر و یا تقلب بهصورت اشتباه در اطلاعرسانی برچسب از لحاظ منشأ جغرافیایی، نوع واریته و روش تولید هستند. در سالهای اخیر، محققین روشهای آنالیزی مختلفی را بر اساس روشهای کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و کروماتوگرافی گازی (GC) برای تشخیص ترکیبات عمده و جزئی روغنها پیشنهاد کردهاند. هدف از این مقاله، بررسی کاربرد ترکیبات جزئی روغنهای خوراکی خام شامل استرولها، توکوفرولها، هیدروکربنها، رنگدانهها، لیگنان، فنولها و مقادیری از ترکیبات فرار در تشخیص تقلبات آنها میباشد.
کلید واژگان
استرولترکیبات جزئی
تقلب روغن
توکوفرول
روش کروماتوگرافی
شماره نشریه
331تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایراناستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه،دانشگاه علوم پزشکی تبریز
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز، تبریز ایران
شاپا
2228-76472476-6968




