مطالعه اثر ژل آلوئه ورا بر خواص حسی و ضدمیکروبی پنیر سفید فراپالایشی
(ندگان)پدیدآور
سجادی, کژالبهرامیان, سمیرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ژل آلوئهورا حاوی مخلوطی از کربوهیدراتها، آنزیمها، ویتامینها و مواد معدنی بوده و دارای خواص ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میباشد. در این بررسی پس از استخراج و همگنسازی ژل آلوئهورا، تأثیر آن در غلظتهای 5/0، 1، 2، 5، 10 و 15 درصد بر طعم و جمعیت میکروبی (شمارش کلی میکروارگانیسمها و باکتریهای اسیدلاکتیک مزوفیل) و همچنین بر مهار رشد کپک پنیسیلیوم سیترینومPTCC) 5304) در پنیر سفید فراپالایشی مطالعه گردید. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که پنیرهای تولید شده با غلظتهای 5/0 و 1% ژل بیشترین پذیرش را داشتند. مقایسه تعداد کل میکروارگانیسمها و تعداد باکتریهای اسیدلاکتیک مزوفیل در پنیر مشخص نمود که در نمونه شاهد بار میکروبی کل و تعداد باکتریهای لاکتیکی در ماه سوم در مقایسه با ماه اول افزایش و در نمونههای حاوی ژل طی این دوره کاهشیافته است. بهعلاوه ژل آلوئهورا در غلظت 15 درصد منجر به 3/37% مهار رشد کپک پنیسیلیوم سیترینوم در پنیر UF شد. با توجه به یافتههای مطالعه میتوان به این جمعبندی رسید که بهکارگیری غلظتهایی از ژل آلوئهورا در پنیر فراپالایشی میتواند رشد کپک پنیسیلیوم سیترینوم را کاهش دهد بدون اینکه روی خصوصیات حسی آن اثر سوء داشته باشد.
کلید واژگان
پنیر سفید فراپالایشیژل آلوئهورا
خواص حسی
خواص ضدمیکروب
شماره نشریه
125تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایراناستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




