بهینهسازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر
(ندگان)پدیدآور
صمدلوئی, حمیدرضاقرنجیک, شاهرخنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اسید سیتریک بهطور عمده توسطگونههای کپکی آسپرژیلوس نایجر و با استفاده از روش تخمیر حالت مایع تولید میگردد. در این تحقیق بهینهسازی تولید اسید سیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر به روش One factor at timeو سپس با استفاده از روش سطح پاسخبا استفاده از تخمیر حالت مایعانجام شد. نتایج روش One factor at time نشان داد که میزان اسید سیتریک با افزایش دور همزن از 150 به 200 دور در دقیقه، دما از 17 به 32 درجه سلسیوس و کاهش pHبه 2، افزایش یافت و تیمارهای حاوی سویا و عناصر معدنی نسبت به بقیه تیمارها تأثیر قابلتوجهی در افزایش تولید اسید سیتریک (حدود 25 گرم در لیتر) داشتند. همچنین نتایج نشان داد که امواج اولتراسونیک در زمان رشد میکروارگانیسم تأثیر قابلتوجهی در افزایش اسید سیتریک داشته است. آزمون آماری سطح پاسخ نشان داد که بیشترین میزان تولید اسید سیتریک (58 گرم در لیتر) در سطوح 87/230 گرم در لیتر ساکارز و 200 گرم در لیتر پودر سویا تولید شد. با توجه به نتایج بهدست آمده افزایش قابلتوجه تولید اسید سیتریک در شرایط بهینه نسبت به شرایط اولیه تخمیر نشاندهنده روش آماری مناسب به منظور بهینهسازی و انتخاب صحیح متغیرهای اعمالی و سطوح استفاده شده میباشد.
کلید واژگان
آسپرژیلوس نایجراسید سیتریک
بهینهسازی و سطح پاسخ
شماره نشریه
319تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایراناستادیار گروه پژوهشی بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




