بررسی آلودگی گوسفندان و بزهای کشتاری کشتارگاه تبریز به انگلهای خونی در سال 1388
(ندگان)پدیدآور
هاشمزادهفرهنگ, حسینشهبازی, پریسافردمنافیراد, فرهادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
رعایت بهداشت مواد غذایی تأثیر بسیار مهم و مستقیمی در روی سلامت و بهداشت انسان دارد و گوشت نشخوار کنندگان کوچک مانند بز و گوسفند از موارد مهم رژیم غذایی و پروتئین مصرفی انسان بهشمار میروند که بررسی کیفیت و ارزیابی بهداشتی آنها یکی از مهمترین مسایل بهداشت مواد غذائی میباشد. در این بررسی جهت آشکار شدن وضعیت قبل از کشتار گوسفندان و بزهای کشتارشده در کشتارگاه تبریز که به مصرف غذائی انسان میرسند از 200 رأس گوسفند مورد آزمایش 37 مورد (5/18 درصد) واجد آلودگی بودند که در بین آنها 9 مورد (5/4 درصد) بهوسیله بابزیااوویس و 6 مورد (3 درصد) هم بهوسیله بابزیااوویس و هم بابزیاموتازی آلوده بودند. ضمناً 11 مورد (5/5 درصد) به تیلریا اوویس و 1 مورد (5/0 درصد) به آناپلاسمااوویس آلوده بودند. از 200 رأس بز مورد آزمایش 34 مورد (17 درصد) واجد آلودگی به انواع انگلهای خونی بودند که از این میان 28 مورد (14 درصد) به بابزیااوویس و 6 مورد (3 درصد) هم به بابزیااوویس و هم بابزیاموتازی آلوده بودند. از تعداد 200 رأس گوسفند مورد آزمایش و 200 رأس بز مورد آزمایش در فصول مختلف سال، بالاترین آلودگی در فصل تابستان مشاهده گردید. در رابطه با گوسفندان و بزهای مورد بررسی اختلاف معنیداری در شیوع آلودگی مابین جنسهای نر و ماده مشاهده نگردید. در این بررسی با توجه به آلودگی بالای انگلهای خونی در گوسفندان و بزهای کشتاری کشتارگاه تبریز لزوم انجام بازرسیهای قبل از کشتار بهصورت جدیتر و همچنین استفاده از آزمایشهای خونی و سرولوژیکی تشخیصی مشخص گردید.
کلید واژگان
انگلهای خونیگوسفند
کشتارگاه تبریز
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-05-221390-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران.گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
دانشآموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




