| dc.contributor.author | شاکریان, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:49:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:49:53Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:49:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:49:53Z | |
| dc.date.issued | 2012-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-06-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-03-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شاکریان, امیر. (1391). مطالعه میزان ید در گوشتهای گاو و گوسفند و تخممرغهای عرضه شده در شهرکرد طی سالهای 1389 و 1390. بهداشت مواد غذایی, 2(26), 83-89. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_518695.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269555 | |
| dc.description.abstract | ید یک عنصر ضروری در جیره غذایی انسان است و در بسیاری از مواد غذایی با منشاء دامی یافت میشود. کمبود ید هنوز یک مشکل اساسی در بسیاری از کشورهای جهان میباشد. این بررسی با هدف تعیین میزان ید درگوشت گاو و گوسفند و تخممرغهای عرضه شده در شهرکرد انجام شد. تعداد 40 نمونه گوشت گاو، 40 نمونه گوشت گوسفند و 60 نمونه تخممرغ طی دو فصل زمستان 1389 و بهار 1390 خریداری شد. سپس با استفاده از هضم اسیدی و روش پایه سندلـ کالتوف میزان ید در نمونهها اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد میانگین میزان ید در نمونههای گوشت گوسفند در فصل زمستان برابر با 79/3 ± 32/11 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 63/52 ± 65/105 میکروگرم بر کیلوگرم میباشد. میانگین میزان ید در نمونههای گوشت گاو در فصل زمستان برابر با 69/5 ± 17/16 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار برابر با 18/41 ± 25/115 میکروگرم بر کیلوگرم میباشد. میانگین میزان ید در زرده نمونههای تخممرغ در فصل زمستان برابر با 60/122 ± 40/340 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 71/62 ± 63/462 میکروگرم بر کیلوگرم تعیین گردید. همچنین میانگین میزان ید در سفیده نمونههای تخممرغ در فصل زمستان 56/14 ± 01/33 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 40/14 ± 87/47 میکروگرم بر کیلوگرم میباشد. در این بررسی رابطه معنیداری بین میزان ید موجود در سفیده و زرده تخممرغ مشاهده نشد. بعلاوه مشخص گردید گوشت گاو و گوسفند و همچنین تخممرغ منابع مناسبی جهت تأمین میزان ید مورد نیاز انسان هستند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 277 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | گوشت گاو | fa_IR |
| dc.subject | گوشت گوسفند | fa_IR |
| dc.subject | تخممرغ | fa_IR |
| dc.subject | شهرکرد | fa_IR |
| dc.title | مطالعه میزان ید در گوشتهای گاو و گوسفند و تخممرغهای عرضه شده در شهرکرد طی سالهای 1389 و 1390 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر کرد، دانشکده دامپزشکی، دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 26 | |
| dc.citation.spage | 83 | |
| dc.citation.epage | 89 | |