نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاکریان, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:53Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:53Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2012-06-16en_US
dc.date.submitted1391-03-27fa_IR
dc.identifier.citationشاکریان, امیر. (1391). مطالعه میزان ید در گوشت‌های گاو و گوسفند و تخم‌مرغ‌های عرضه شده در شهرکرد طی سال‌های 1389 و 1390. بهداشت مواد غذایی, 2(26), 83-89.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_518695.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269555
dc.description.abstractید یک عنصر ضروری در جیره غذایی انسان است و در بسیاری از مواد غذایی با منشاء دامی یافت می­شود. کمبود ید هنوز یک مشکل اساسی در بسیاری از کشورهای جهان می­باشد. این بررسی با هدف تعیین میزان ید درگوشت گاو و گوسفند و تخم­مرغ­های عرضه شده در شهرکرد انجام شد. تعداد 40 نمونه گوشت گاو، 40 نمونه گوشت گوسفند و 60 نمونه تخم­مرغ طی دو فصل زمستان 1389 و بهار 1390 خریداری شد. سپس با استفاده از هضم اسیدی و روش پایه سندل­ـ کالتوف میزان ید در نمونه­ها اندازه­گیری گردید. نتایج نشان داد میانگین میزان ید در نمونه­های گوشت گوسفند در فصل زمستان برابر با 79/3 ± 32/11 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 63/52 ± 65/105 میکروگرم بر کیلوگرم می­باشد. میانگین میزان ید در نمونه­های گوشت گاو در فصل زمستان برابر با 69/5 ± 17/16 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار برابر با 18/41 ± 25/115 میکروگرم بر کیلوگرم می­باشد. میانگین میزان ید در زرده نمونه­های تخم­مرغ­ در فصل زمستان برابر با 60/122 ± 40/340 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار  71/62 ± 63/462 میکروگرم بر کیلوگرم تعیین گردید. هم­چنین میانگین میزان ید در سفیده نمونه­های تخم­مرغ در فصل زمستان  56/14 ± 01/33 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 40/14 ± 87/47 میکروگرم بر کیلوگرم می­باشد. در این بررسی رابطه معنی­داری بین میزان ید موجود در سفیده و زرده تخم­مرغ مشاهده نشد. بعلاوه مشخص گردید گوشت گاو و گوسفند و هم­چنین تخم­مرغ منابع مناسبی جهت تأمین میزان ید مورد نیاز انسان هستند.fa_IR
dc.format.extent277
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectگوشت گاوfa_IR
dc.subjectگوشت گوسفندfa_IR
dc.subjectتخم‌مرغfa_IR
dc.subjectشهرکردfa_IR
dc.titleمطالعه میزان ید در گوشت‌های گاو و گوسفند و تخم‌مرغ‌های عرضه شده در شهرکرد طی سال‌های 1389 و 1390fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر کرد، دانشکده دامپزشکی، دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue26
dc.citation.spage83
dc.citation.epage89


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد