• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 2, 2 (6) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 2, 2 (6) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه میزان ید در گوشت‌های گاو و گوسفند و تخم‌مرغ‌های عرضه شده در شهرکرد طی سال‌های 1389 و 1390

    (ندگان)پدیدآور
    شاکریان, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    277.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ید یک عنصر ضروری در جیره غذایی انسان است و در بسیاری از مواد غذایی با منشاء دامی یافت می­شود. کمبود ید هنوز یک مشکل اساسی در بسیاری از کشورهای جهان می­باشد. این بررسی با هدف تعیین میزان ید درگوشت گاو و گوسفند و تخم­مرغ­های عرضه شده در شهرکرد انجام شد. تعداد 40 نمونه گوشت گاو، 40 نمونه گوشت گوسفند و 60 نمونه تخم­مرغ طی دو فصل زمستان 1389 و بهار 1390 خریداری شد. سپس با استفاده از هضم اسیدی و روش پایه سندل­ـ کالتوف میزان ید در نمونه­ها اندازه­گیری گردید. نتایج نشان داد میانگین میزان ید در نمونه­های گوشت گوسفند در فصل زمستان برابر با 79/3 ± 32/11 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 63/52 ± 65/105 میکروگرم بر کیلوگرم می­باشد. میانگین میزان ید در نمونه­های گوشت گاو در فصل زمستان برابر با 69/5 ± 17/16 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار برابر با 18/41 ± 25/115 میکروگرم بر کیلوگرم می­باشد. میانگین میزان ید در زرده نمونه­های تخم­مرغ­ در فصل زمستان برابر با 60/122 ± 40/340 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار  71/62 ± 63/462 میکروگرم بر کیلوگرم تعیین گردید. هم­چنین میانگین میزان ید در سفیده نمونه­های تخم­مرغ در فصل زمستان  56/14 ± 01/33 میکروگرم بر کیلوگرم و در فصل بهار 40/14 ± 87/47 میکروگرم بر کیلوگرم می­باشد. در این بررسی رابطه معنی­داری بین میزان ید موجود در سفیده و زرده تخم­مرغ مشاهده نشد. بعلاوه مشخص گردید گوشت گاو و گوسفند و هم­چنین تخم­مرغ منابع مناسبی جهت تأمین میزان ید مورد نیاز انسان هستند.
    کلید واژگان
    گوشت گاو
    گوشت گوسفند
    تخم‌مرغ
    شهرکرد

    شماره نشریه
    26
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر کرد، دانشکده دامپزشکی، دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_518695.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269555

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب