نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشکرفروش, سید شهرامfa_IR
dc.contributor.authorرکنی, نوردهرfa_IR
dc.contributor.authorکریم, گیتیfa_IR
dc.contributor.authorرضوی روحانی, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمهدی کیایی, سید محمدfa_IR
dc.contributor.authorعباس والی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:49Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:49Z
dc.date.issued2012-11-21en_US
dc.date.issued1391-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-01-29en_US
dc.date.submitted1391-11-10fa_IR
dc.identifier.citationشکرفروش, سید شهرام, رکنی, نوردهر, کریم, گیتی, رضوی روحانی, سید مهدی, مهدی کیایی, سید محمد, عباس والی, مریم. (1391). بررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری‌های بیماری‌زا در ایران؛ بخش دوم: گوشت و فرآورده‌های گوشتی. بهداشت مواد غذایی, 2(37), 1-14.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517629.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269533
dc.description.abstractدر این بررسی مطالعات انجام یافته در زمینه آلودگی گوشت و فرآورده­های آن در ایران جمع­آوری شده و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در ارتباط با <em>باسیلوس سرئوس</em> کار تحقیقاتی بسیار کمی انجام گرفته است. یکی از دلایل عمده آن می­تواند میزان آلودگی کمی باشد که در این فرآورده­ها دیده می­شود. در مورد بروسلا نیز همین طور، زیرا در عضلات دام­های کشتاری به ندرت مشاهده شد و انتقال بیماری از راه خوردن گوشت خطر آفرین نمی­باشد. در مورد <em>کمپیلو باکتر ژوژنی</em> اکثر تحقیقات، بدون هدف مشخصی انجام پذیرفته است و گوشت مرغ بیشترین میزان آلودگی را دارا می­باشد. <em>کلستریدیوم پرفرینجنس</em> مهمترین عامل آلودگی در ماهی و فرآورده­های آن و هم­چنین گوشت­های کنسرو شده می­باشد. در زمینه <em>اشریشیا کلی</em> کارهای تحقیقاتی نسبتاً زیادی انجام پذیرفته است. مطالعات نشان می­دهند که هر چه قطعات گوشت بزرگتر باشند میزان آلودگی کمتر می­باشد. بیشترین آلودگی در گوشت­های چرخ شده مشاهده شده است. در سوسیس و کالباس معمولاً آلودگی به صورت ثانویه و پس از تولید ایجاد می­شود. در سال­های گذشته میزان آلودگی به <em>اشریشیا کلی</em> به مراتب بیشتر از امروز بوده است. این مطلب نشان دهنده بهبود وضعیت بهداشت در کشتارگاه­ها و کارخانه­های صنایع گوشت می­باشد. در مورد لیستریا تحقیقات محدودی در ایران انجام گرفته است. نتایج نشان می­دهند که گوشت و فرآورده‌های آن کما بیش آلودگی به <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> دارند. مهمترین مورد در ارتباط با پیشگیری، دقت در بازرسی قبل از کشتار و حذف دام­های بیمار می­باشد. در مورد آلودگی­های سالمونلایی، اکثر آلودگی­ها به صورت ثانویه بودند و آلودگی­های اولیه ناشی از سالمونلوز در دام کشتار شده کمتر دیده می­شود. از آنجا که وجود این میکروارگانیسم در غذای انسان بسیار خطرناک بوده و از نظر اپیدمیولوژیک حائز اهمیت می­باشد، به ویژه هنگام واردات گوشت بایستی کنترل بهداشتی با دقت زیادی انجام پذیرد. در زمینه استافیلوکوک بیماری­زا نیز کارهای تحقیقاتی نسبتاً زیادی انجام گرفته است. از تحقیقات چنین بر می­آید که بیشتر آلودگی­های استافیلوکوکی مربوط به کباب کوبیده و طی فصول گرم سال بوده است.fa_IR
dc.format.extent233
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectباکتری‌های بیماری‌زاfa_IR
dc.subjectگوشتfa_IR
dc.subjectفرآورده‌های گوشتfa_IR
dc.subjectآلودگی غذاfa_IR
dc.titleبررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری‌های بیماری‌زا در ایران؛ بخش دوم: گوشت و فرآورده‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue37
dc.citation.spage1
dc.citation.epage14
nlai.contributor.orcid0000-0002-2508-9414


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد