نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجیرانی خامنه, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمقصودلو, یحییfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:48Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:48Z
dc.date.issued2013-02-19en_US
dc.date.issued1391-12-01fa_IR
dc.date.submitted2012-05-05en_US
dc.date.submitted1391-02-16fa_IR
dc.identifier.citationجیرانی خامنه, مریم, مقصودلو, یحیی. (1391). بررسی اثر کیتوزان بر برخی از ویژگی‌های میکروبی و شیمیایی آب پرتقال. بهداشت مواد غذایی, 2(48), 43-51.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517612.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269528
dc.description.abstractیکی از موانع تجارت آب پرتقال محدود بودن زمان ماندگاری آن است. فساد میکروبی از دلایل کاهش کیفیت آب پرتقال درطول زمان ذخیره­سازی محسوب می­گردد. هدف از این تحقیق مطالعه امکان استفاده از کیتوزان به عنوان ماده نگه‌دارنده طبیعی برای افزایش ماندگاری آب پرتقال طبیعی بود. در این مطالعه کیتوزان با غلظت­های 0، ۴/۰، 8/0، 1، 2/1، 6/1 و 2 گرم بر لیتر به آب پرتقال تازه اضافه و در دمای 4 درجه سلسیوس نگه‌داری گردید. در طی دوره نگه‌داری کیفیت شیمیایی (اندازه­گیری بریکس و pH) و میکروبی(شمارش کلی باکتریایی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش غلظت کیتوزان، اثر معنی­داری (05/0p<) بر مهار رشد میکروبی آب پرتقال دارد. هم­چنین استفاده از کیتوزان با غلظت­های بالاتر موجب افزایش pHو کاهش میزان بریکس در آب پرتقال شد. طوری که بریکس آب پرتقال کمترین مقدار رابرابر با 03/12 و  pHبیشترین مقدار را برابر با 51/4 در غلظت کیتوزان 2 گرم بر لیتر دیده شد. هم­چنین شمارش کلی میکروبی (total bacterial count) آب پرتقال بیشترین مقدار را برابر Log cfu/ml45/3 در نمونه شاهد و کمترین مقدار را برابر با Log cfu/ml43/2 در غلظت کیتوزان 6/1 و 2 گرم بر لیتر داشت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که کیتوزان می­تواند به عنوان یک ماده­ نگه‌دارنده طبیعی برای طولانی کردن زمان ماندگاری آب پرتقال تازه و به عنوان یک جایگزین برای پاستوریزاسیون مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین می­توان از استفاده روش­های حرارتی متعارف که اثرات منفی روی ارزش تغذیه­ای آب پرتغال دارند، اجتناب نمود. البته انجام تحقیقات بیشتر در خصوص طیف ضدمیکروبی کیتوزان بر میکروب­های مختلف ضروری می­باشد.fa_IR
dc.format.extent376
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectآب پرتقالfa_IR
dc.subjectویژگی‌های شیمیاییfa_IR
dc.subjectفساد میکروبیfa_IR
dc.titleبررسی اثر کیتوزان بر برخی از ویژگی‌های میکروبی و شیمیایی آب پرتقالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت ا.. آملی،دانشکده کشاورزی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue48
dc.citation.spage43
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد