| dc.contributor.author | خلیفه زاده, سیما | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی زالی, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نهائی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:49:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:49:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:49:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:49:32Z | |
| dc.date.issued | 2015-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-04-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-02-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خلیفه زاده, سیما, صادقی زالی, محمد حسین, نهائی, محمدرضا. (1393). بررسی میزان شیوع و حساسیت آنتیبیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سنتی کوزه شهرستان سقز. بهداشت مواد غذایی, 4(416), 1-9. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_517046.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269445 | |
| dc.description.abstract | <em> استافیلوکوکوس اورئوس</em> به عنوان سومین عامل مهم بیماریهای با منشاء غذایی مطرح است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی آن در پنیر سنتی کوزه در شهرستان سقز میباشد. در مطالعه حاضر 100 نمونه پنیر سنتی کوزه از مناطق مختلف شهرستان سقز تهیه و ابتدا از نظر آلودگی با <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> با روش کشت مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به دوازده آنتیبیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسکی مورد بررسی قرار گرفت.بر اساس نتایج حاصل، 41 نمونه (41%) پنیر سنتی کوزه آلوده به <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> تشخیص داده شد. از بین 41 جدایه، فقط 1 مورد به تمامی آنتیبیوتیکها حساسیت داشت. بیشترین مقاومت مربوط به 1 جدایه بود که نسبت به 9 آنتیبیوتیک مقاومت نشان داد. سایر جدایهها درجات متفاوتی از مقاومت (2 تا 8 آنتیبیوتیک) نشان دادند. با توجه به شیوع بالای آلودگی <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> در این نوع پنیر سنتی، حرارتدهی شیر و رعایت شرایط بهداشتی طی تهیه پنیر ضروری میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 261 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | استافیلوکوکوس اورئوس | fa_IR |
| dc.subject | پنیر سنتی کوزه | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت آنتیبیوتیکی | fa_IR |
| dc.subject | سقز | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان شیوع و حساسیت آنتیبیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سنتی کوزه شهرستان سقز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات کاربردی داروئی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 416 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 9 | |