نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخلیفه زاده, سیماfa_IR
dc.contributor.authorصادقی زالی, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorنهائی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:32Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:32Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:32Z
dc.date.issued2015-02-20en_US
dc.date.issued1393-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-04-27en_US
dc.date.submitted1393-02-07fa_IR
dc.identifier.citationخلیفه زاده, سیما, صادقی زالی, محمد حسین, نهائی, محمدرضا. (1393). بررسی میزان شیوع و حساسیت آنتی‌بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سنتی کوزه شهرستان سقز. بهداشت مواد غذایی, 4(416), 1-9.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517046.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269445
dc.description.abstract<em>   استافیلوکوکوس اورئوس</em> به عنوان سومین عامل مهم بیماری‌های با منشاء غذایی مطرح است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن در پنیر سنتی کوزه در شهرستان سقز می‌باشد. در مطالعه حاضر 100 نمونه پنیر سنتی کوزه از مناطق مختلف شهرستان سقز تهیه و ابتدا از نظر آلودگی با <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> با روش کشت مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها نسبت به دوازده آنتی‌بیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسکی مورد بررسی قرار گرفت.بر اساس نتایج حاصل، 41 نمونه (41%) پنیر سنتی کوزه آلوده به <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> تشخیص داده شد. از بین 41 جدایه، فقط 1 مورد به تمامی آنتی‌بیوتیک‌ها حساسیت داشت. بیشترین مقاومت مربوط به 1 جدایه بود که نسبت به 9 آنتی‌بیوتیک مقاومت نشان داد. سایر جدایه‌ها درجات متفاوتی از مقاومت (2 تا 8 آنتی‌بیوتیک) نشان دادند. با توجه به شیوع بالای آلودگی <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> در این نوع پنیر سنتی، حرارت‌دهی شیر و رعایت شرایط بهداشتی طی تهیه پنیر ضروری می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent261
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectاستافیلوکوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectپنیر سنتی کوزهfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی‌بیوتیکیfa_IR
dc.subjectسقزfa_IR
dc.titleبررسی میزان شیوع و حساسیت آنتی‌بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سنتی کوزه شهرستان سقزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه میکروبیولوژی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات کاربردی داروئی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue416
dc.citation.spage1
dc.citation.epage9


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد