بررسی میزان شیوع و حساسیت آنتیبیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سنتی کوزه شهرستان سقز
(ندگان)پدیدآور
خلیفه زاده, سیماصادقی زالی, محمد حسیننهائی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان سومین عامل مهم بیماریهای با منشاء غذایی مطرح است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس و تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی آن در پنیر سنتی کوزه در شهرستان سقز میباشد. در مطالعه حاضر 100 نمونه پنیر سنتی کوزه از مناطق مختلف شهرستان سقز تهیه و ابتدا از نظر آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس با روش کشت مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به دوازده آنتیبیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسکی مورد بررسی قرار گرفت.بر اساس نتایج حاصل، 41 نمونه (41%) پنیر سنتی کوزه آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس تشخیص داده شد. از بین 41 جدایه، فقط 1 مورد به تمامی آنتیبیوتیکها حساسیت داشت. بیشترین مقاومت مربوط به 1 جدایه بود که نسبت به 9 آنتیبیوتیک مقاومت نشان داد. سایر جدایهها درجات متفاوتی از مقاومت (2 تا 8 آنتیبیوتیک) نشان دادند. با توجه به شیوع بالای آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در این نوع پنیر سنتی، حرارتدهی شیر و رعایت شرایط بهداشتی طی تهیه پنیر ضروری میباشد.
کلید واژگان
استافیلوکوکوس اورئوسپنیر سنتی کوزه
مقاومت آنتیبیوتیکی
سقز
شماره نشریه
416تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایراناستادیار گروه میکروبیولوژی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.
استاد گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات کاربردی داروئی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




