نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعباسی‌نژاد, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorنیریز نقدهی, مسلمfa_IR
dc.contributor.authorطاهر طلاتپه, نقیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:31Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:31Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-02-08en_US
dc.date.submitted1392-11-19fa_IR
dc.identifier.citationعباسی‌نژاد, بهرام, نیریز نقدهی, مسلم, طاهر طلاتپه, نقی. (1394). میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای کوزه‌ای مصرفی شهرستان ارومیه. بهداشت مواد غذایی, 5(117), 27-34.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517040.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269439
dc.description.abstractپنیر کوزه‌ای از پنیرهای محلی سنتی مناطق آذربایجان و کردستان ایران است و دارای مصارف فراوانی در بین مردمان این مناطق می‌باشد. <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> از اجرام بیماری‌زا با منشأ غذایی بوده و به‌دلیل رشد در دمای یخچالی حائز اهمیت فراوانی در سلامت عمومی می‌باشد. در تحقیق حاضر، میزان شیوع <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> در پنیرهای کوزه‌ای مصرفی شهرستان ارومیه و نیز حساسیت ضد‌میکربی جدایه‌ها بررسی شدند. تعداد 100 نمونه پنیر کوزه‌ای در بهار سال 92 به‌صورت تصادفی از فروشگاه‌های شیر شهرستان ارومیه جمع‌آوری شدند. ابتدا نمونه‌ها در آبگوشت غنی‌سازی انتخابی ال-پالکام با مکمل کشت داده شدند. سپس نمونه‌های غنی‌سازی شده به محیط جامد انتخابی پالکام با مکمل منتقل شدند. برای تأیید و شناسایی گونه  <em>لیستریا</em>، آزمایش‌های بیوشیمیایی اختصاصی انجام گرفت. در مرحله بعد، حساسیت ضد‌میکروبی جدایه‌های <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> به روش انتشار دیسک و با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های پنی‌سیلین، کلرامفنیکل، سفتریاکسون، اریترومایسین، تتراسایکلین و جنتامایسین تعیین گردیدند. از میان 100 نمونه پنیر کوزه‌ای مورد آزمایش، از 3 نمونه <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> جداسازی شد. نتایج آنتی‌بیوگرام نشان داد که تمامی جدایه‌های <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های مورد آزمایش حساس می‌باشند. با این وجود، آنتی‌بیوتیک‌های تتراسیکلین، پنی‌سیلین و اریترومایسین قطر هاله مهاری بیشتری نسبت به سایرین نشان دادند. گرچه میزان شیوع <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> در پنیرهای کوزه‌ای مصرفی شهرستان ارومیه پایین می‌باشد، ولی با توجه به اهمیت باکتری از نظر بیماری‌زایی برای انسان و رشد در شرایط یخچالی، تولید و عرضه بهداشتی این نوع پنیرها پیشنهاد می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent192
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectلیستریا مونوسیتوژنزfa_IR
dc.subjectالگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکیfa_IR
dc.subjectپنیر کوزه‌ایfa_IR
dc.subjectشهرستان ارومیهfa_IR
dc.titleمیزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای کوزه‌ای مصرفی شهرستان ارومیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.department- فارغ التحصیل دکترای حرفه‌ای دامپزشکی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه میکروب‌شناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.fa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue117
dc.citation.spage27
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد