| dc.contributor.author | عباسینژاد, بهرام | fa_IR | 
| dc.contributor.author | نیریز نقدهی, مسلم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | طاهر طلاتپه, نقی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:49:31Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:49:31Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:49:31Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:49:31Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2014-02-08 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1392-11-19 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | عباسینژاد, بهرام, نیریز نقدهی, مسلم, طاهر طلاتپه, نقی. (1394). میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای کوزهای مصرفی شهرستان ارومیه. بهداشت مواد غذایی, 5(117), 27-34. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2228-7647 |  | 
| dc.identifier.issn | 2476-6968 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_517040.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269439 |  | 
| dc.description.abstract | پنیر کوزهای از پنیرهای محلی سنتی مناطق آذربایجان و کردستان ایران است و دارای مصارف فراوانی در بین مردمان این مناطق میباشد. <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> از اجرام بیماریزا با منشأ غذایی بوده و بهدلیل رشد در دمای یخچالی حائز اهمیت فراوانی در سلامت عمومی میباشد. در تحقیق حاضر، میزان شیوع <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> در پنیرهای کوزهای مصرفی شهرستان ارومیه و نیز حساسیت ضدمیکربی جدایهها بررسی شدند. تعداد 100 نمونه پنیر کوزهای در بهار سال 92 بهصورت تصادفی از فروشگاههای شیر شهرستان ارومیه جمعآوری شدند. ابتدا نمونهها در آبگوشت غنیسازی انتخابی ال-پالکام با مکمل کشت داده شدند. سپس نمونههای غنیسازی شده به محیط جامد انتخابی پالکام با مکمل منتقل شدند. برای تأیید و شناسایی گونه  <em>لیستریا</em>، آزمایشهای بیوشیمیایی اختصاصی انجام گرفت. در مرحله بعد، حساسیت ضدمیکروبی جدایههای <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> به روش انتشار دیسک و با استفاده از آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، کلرامفنیکل، سفتریاکسون، اریترومایسین، تتراسایکلین و جنتامایسین تعیین گردیدند. از میان 100 نمونه پنیر کوزهای مورد آزمایش، از 3 نمونه <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> جداسازی شد. نتایج آنتیبیوگرام نشان داد که تمامی جدایههای <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> نسبت به آنتیبیوتیکهای مورد آزمایش حساس میباشند. با این وجود، آنتیبیوتیکهای تتراسیکلین، پنیسیلین و اریترومایسین قطر هاله مهاری بیشتری نسبت به سایرین نشان دادند. گرچه میزان شیوع <em>لیستریا مونوسیتوژنز</em> در پنیرهای کوزهای مصرفی شهرستان ارومیه پایین میباشد، ولی با توجه به اهمیت باکتری از نظر بیماریزایی برای انسان و رشد در شرایط یخچالی، تولید و عرضه بهداشتی این نوع پنیرها پیشنهاد میگردد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 192 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US | 
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US | 
| dc.subject | لیستریا مونوسیتوژنز | fa_IR | 
| dc.subject | الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی | fa_IR | 
| dc.subject | پنیر کوزهای | fa_IR | 
| dc.subject | شهرستان ارومیه | fa_IR | 
| dc.title | میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای کوزهای مصرفی شهرستان ارومیه | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | - فارغ التحصیل دکترای حرفهای دامپزشکی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه میکروبشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 5 |  | 
| dc.citation.issue | 117 |  | 
| dc.citation.spage | 27 |  | 
| dc.citation.epage | 34 |  |