بررسی اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک جیره غذایی بر سطح کورتیزول، گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه ماهی گورخری (Danio rerio)
(ندگان)پدیدآور
خیابانی, علیرضاکرامت امیرکلایی, عبدالصمداورجی, حسیناسماعیلی فریدونی, ابوالقاسمحسین زاده صحافی, همایوننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
علاوه بر توسعه فناوریهای نوین موثر در بهبود شرایط زیستی ماهیان پرورشی، ماهیت بیوشیمیایی و عملکرد فیزیولوژیک مواد افزودنی به جیره، به شدت بر واکنش استرس ماهیان تأثیر میگذارد. این مطالعه به بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک (ARA, 20:4n-6) جیره غذایی بر سطوح کورتیزول، گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه در ماهی دانیوی گورخری به عنوان ارگانیسم مدل پرداخته است. ماهیان گورخری نورس (20 روزه) با پنج جیره غذایی آزمایشی مختلف، که از نظر میزان انرژی و پروتئین یکسان بوده و از نظر سطح ARA (مقادیر صفر، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره) با یکدیگر تفاوت داشتند، به مدت 70 روز تغذیه شدند. سطح کورتیزول و گلوکز کل بدن تمامی تیمارها، پس از مواجهه با چالش کوتاه مدت (48 ساعت گرسنگی) اخذ شد. نتایج این پژوهش نشان داد با افزایش سطح ARA جیره، سطح ARA لاشه افزایش معنیدار آماری نشان میدهد (05/0P
کلید واژگان
اسید آراشیدونیکاسیدهای چرب ضروری
ماهی گورخری
استرس
چربی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استاد یار گروه کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان مرکزی دانشگاه جامع علمی کاربردی، تهران، ایراندانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استاد موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




