• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 68, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 68, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه‌سازی استخراج عصارة آنتی‌اکسیدانی از جلبک دریایی خلیج فارس (Chaetomorpha sp) با کمک مایکروویو و اولتراسوند و با استفاده از روش پاسخ سطح

    (ندگان)پدیدآور
    سفری, پروارضایی, مسعودشویک لو, امیررضاباباخانی, آریا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.341 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    جلبک Chaetomorpha sp یکی از جلبک‌های سبز خلیج‌فارس است که می‌تواند به‌منزلة منبعی دریایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی از جمله پلی‌فنول‌ها باشد. استخراج و کاربرد ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و سایر مواد زیست‌فعال از منابع طبیعی و استفاده از ظرفیت‌های بومی می‌تواند موجب رشد اقتصادی و صنعتی هر منطقه شود. استخراج به کمک مایکروویو و اولتراسوند از جمله روش‌های جدید است و با مزیت‌هایی چون کاهش زمان استخراج و افزایش بهره‌وری انرژی همراه با کاهش تخریب ترکیبات هدف پتانسیل استفاده در آزمایشگاه‌ها را دارد. در این مطالعه برای بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از جلبک C. sp از طراحی مرکب مرکزی در روش مایکروویو شامل 6 تکرار در نقطة مرکزی و 20 دور آزمایشی و در روش اولتراسوند از طرح باکس بنکن شامل 6 تکرار در نقطة مرکزی و 17 دور آزمایشی استفاده شد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی با آزمایش‌های میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت جذب رادیکال آزاد و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی‌ کل اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی در شرایط بهینه در روش مایکروویو در قدرت 300، زمان َ8 و غلظت استون به آب 25% و در روش اولتراسوند در زمان 30َ، دمای  30 و غلظت اســتون به آب 0 % به دست آمد و میزان فنول به ترتیب 096/1 و 091/1 میلی‌گرم تانیک‌اسید بر گرم پودر جلبکی بود. مقادیر واقعی آزمایشی و مقادیر پیش‌بینی‌شده با نرم‌افزار نیز دارای روابط منطقی بودند که نشان‌دهندة تناسب مدل‌های به‌کاررفته و نیز سازگاری روش پاسخ سطح برای تعیین شرایط بهینه بوده است. همچنین، جلبک C. sp دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بود و به‌منزلة منبعی از فنول‌های طبیعی قابلیت استفاده در صنایع غذایی و دارویی را خواهد داشت.  
    کلید واژگان
    استخراج به کمک اولتراسوند
    استخراج به کمک مایکروویو
    پلی‌فنول‌ها
    ترکیبات آنتی‌اکسیدانی
    جلبک سبز Chaetomorpha.sp
    فرآوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-12-22
    1394-10-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
    استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدة علوم دریایی تربیت مدرس، شهرستان نور
    استادیار مؤسسة تحقیقات علوم دامی کشور
    استادیار گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی صومعه‌سرا، دانشگاه گیلان

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2015.57250
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_57250.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269184

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب