نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعرب, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorرجبی اسلامی, هومنfa_IR
dc.contributor.authorشمسایی مهرجان, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:23Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:23Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:23Z
dc.date.issued2013-10-23en_US
dc.date.issued1392-08-01fa_IR
dc.date.submitted2012-11-20en_US
dc.date.submitted1391-08-30fa_IR
dc.identifier.citationعرب, نرگس, رجبی اسلامی, هومن, شمسایی مهرجان, مهدی. (1392). تأثیر ویتامین C در میزان بقا و شاخص‏های رشد بچه‌ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). شیلات, 66(3), 331-346. doi: 10.22059/jfisheries.2013.36008fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2013.36008
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_36008.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269053
dc.description.abstractآزمایشی برای ارزیابی میزان مناسب ویتامین C در رشد، بقا و شاخص کبدی در بچه‌ماهیان آزاد دریای خزر (<em>Salmo trutta caspius</em>) طراحی شد. پنج جیرۀ غذایی حاوی مقادیر مختلف اسید آسکوربیک شامل 0، 50، 100، 200 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا برای تیمارهای مختلف آزمایشی تهیه شد. تعداد 600 بچه‌ماهی با وزن ابتدایی 6/0±6/9 گرم به 5 تیمار با 3 تکرار تقسیم شدند و 40 عدد بچه‌ماهی به صورت تصادفی در هر فضای آزمایشی قرار گرفتند. بچه‌ماهیان 9 هفته از طریق جیره‌های غذایی تغذیه شدند. شاخص‌های رشد شامل وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، نرخ کارایی پروتئین، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی و شاخص کبدی با نمونه‌برداری از بچه‌ماهیان هر 3 هفته یک بار تعیین و بین تیمارهای آزمایشی مقایسه شدند. نتایج نشان داد که میزان بقای بچه‌ماهیان در همة تیمارهای آزمایشی برابر 100 درصد بوده است و هیچ اختلال ظاهری نظیر تغییر شکل سرپوش آبششی، شنای غیرعادی همراه انحنای افقی و عمودی ستون فقرات در بچه‌ماهیان آزاد دریای خزر طی 9 هفته دورۀ پرورش مشاهده نشد.همچنین، تفاوت معنی‌‌‌‌‌داری در میزان وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، نرخ کارایی پروتئین، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی و شاخص کبدی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده شد (P<0.05). طبق نتایج این تحقیق مقدار 200 میلی‌گرم اسید آسکوربیک در هر کیلوگرم جیرۀ غذایی باعث افزایش معنی‌دار شاخص‌های رشد در مقایسه با سایر تیمارها می‌شود (P<0.05)؛ در حالی که، هیچ تفاوت معنی‌داری در میزان رشد بچه‌ماهیان بین تیمارهای 200 و 400 میلی‌گرم اسید آسکوربیک در کیلوگرم غذا دیده نشد. بنابراین، نتایج این پژوهش نشان داد که میزان بهینۀ اسید آسکوربیک برای رشد بچه‌ماهی آزاد دریای خزر برابر 200 میلی‌گرم اسید آسکوربیک به ازای هر کیلوگرم غذای مصرفی است. همچنین، مقدار بهینۀ ویتامین C برای افزایش وزن بچه‌ماهی آزاد دریای خزر بر اساس آزمون پاسخ به سطح برابر با 52/248 میلی‏گرم اسید آسکوربیک در کیلوگرم غذاست.fa_IR
dc.format.extent1272
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2013.36008
dc.subjectبقاfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectشاخص کبدیfa_IR
dc.subjectماهی آزاد دریای خزرfa_IR
dc.subjectویتامین Cfa_IR
dc.subjectتغذیه آبزیانfa_IR
dc.titleتأثیر ویتامین C در میزان بقا و شاخص‏های رشد بچه‌ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شیلات، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شیلات، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شیلات، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume66
dc.citation.issue3
dc.citation.spage331
dc.citation.epage346


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد