نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبادفر, نرجسfa_IR
dc.contributor.authorجعفرپور, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:19Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:19Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-25en_US
dc.date.submitted1396-10-04fa_IR
dc.identifier.citationبادفر, نرجس, جعفرپور, علی. (1396). بافت و ریزساختار ژل سوریمی ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) متأثر از به کارگیری پراکسید هیدروژن (H2O2) طی مراحل شستشوی گوشت چرخ شده. شیلات, 70(3), 274-283. doi: 10.22059/jfisheries.2018.248696.1011fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.248696.1011
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_65773.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269030
dc.description.abstractیکی از عوامل عمده بافت و رنگ نامطلوب در سوریمی ماهیان آب­ شیرین مربوط به بالاتر بودن درصد عضلات تیره آن‌ها در مقایسه با برخی از گونه‌های تجاری ماهیان دریایی است. در این مطالعه از شاخص پراکسیدهیدروژن در غلظت‌های 1، 2 و 3 درصد طی مراحل مختلف شستشو (یک، دو و سه­­ دفعه) گوشت­ چرخ­شده ماهی کپور نقره­ای و در نسبت‌های آب به گوشت 1:2 و 1:3 استفاده ­گردیده و ضمن اندازه ­گیری رنگ سوریمی تولید­شده اثر پراکسیدهیدروژن بر ویژگی­ های بافتی، ظرفیت­ نگه­داری ­آب (WHC) و ریزساختار ژل سوریمی بررسی شد. داده­ های به‌دست ‌آمده نشان ­داد که طی یک دفعه شستشو در نسبت 1:2 در مقایسه به 1:3 بافت ژل سوریمی از انسجام بالاتری برخوردار بوده (0/05><em>P</em>) و این در حالی است که در همین نسبت 1:2 بین درصدهای مختلف پراکسید­هیدروژن تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (0/05<<em>P</em>). در مقایسه داده‌های دو دفعه شستشو تیمار 1% پراکسید­هیدروژن و نسبت 1:2 به­عنوان تیمار برتر انتخاب شد که علاوه بر استحکام ژل مطلوب، درصد پراکسیدهیدروژن  کمتر و میزان آب کمتری برای شستشو نیاز می­باشد. همین نتیجه طی سه دفعه شستشو هم به­دست آمد. در راستای نتایج آزمون نفوذ در مورد شاخص ظرفیت نگه­داری آب نیز در تمامی دفعات شستشو با افزایش میزان پراکسیدهیدروژن در نسبت­ های 1:3 و 1:2 آب به گوشت ظرفیت نگه­داری آب کاهش‌یافته و روند نزولی داشت. عکس­های میکروسکوپ الکترونی تهیه ­شده با ارائه توپوگرافی بافت ژل سوریمی موید داده ­های بافتی و WHC می­باشد. نتیجه این که با استفاده از میزان 1 درصد پراکسیدهیدروژن در نسبت 1:2 طی سه دفعه شستشو می‌توان ژل سوریمی باکیفیت مناسب از گوشت­ ماهی کپور نقره‌ای تهیه نمود.fa_IR
dc.format.extent550
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.248696.1011
dc.subjectکپور نقره ایfa_IR
dc.subjectبافتfa_IR
dc.subjectظرفیت نگه داری آبfa_IR
dc.subjectریزساختارfa_IR
dc.subjectفرآوری محصولات شیلاتیfa_IR
dc.titleبافت و ریزساختار ژل سوریمی ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) متأثر از به کارگیری پراکسید هیدروژن (H2O2) طی مراحل شستشوی گوشت چرخ شدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.fa_IR
dc.citation.volume70
dc.citation.issue3
dc.citation.spage274
dc.citation.epage283
nlai.contributor.orcid0000-0002-4520-0087


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد