اثر سطوح مختلف نیاسین در جیره بر بافت شناسی کبد، روده و فعالیت برخی آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio
(ندگان)پدیدآور
محمدی1, خیریمحمدی آذرم2*, حمیدسلاطی2, امیر پرویزرجب زاده قطرمی2, ابراهیمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر تغذیه با سطوح مختلف نیاسین به منظور بررسی اثرات آن بر بافت شناسی کبد، روده و فعالیت برخی  آنزیم های کبدی سرم ماهی کپور معمولی انجام گرفت. جیره گروه شاهد (جیره تجاری حاوی 30 میلی گرم نیاسین در کیلوگرم ) و 4 جیره آزمایشی اسپری شده توسط مقادیر مختلف نیاسین شامل 50، 70، 90، 110میلی گرم در کیلوگرم غذا آماده شد. برای این منظور ماهیان با میانگین وزن اولیه 35 گرم در 15 تانک 300 لیتری به تعداد 12 عدد در هر تانک به مقدار 3 بار در روز در حد سیری به مدت 50 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطح نیاسین میزان فعالیت آنزیم های کبدی شامل آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز دارای کاهشی بدون اختلاف معنی دار بوده است (05/ 0P>). همچنین با افزایش سطوح نیاسین به طور معنی داری طول پرز روده افزایش یافت (05/ 0P). همچنین با افزایش سطوح نیاسین به طور معنی داری طول پرز روده افزایش یافت (05/ 0P
کلید واژگان
نیاسینبافت شناسی
کبد
آنزیم
انتروسیت
کپور معمولی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
1. کارشناسی ارشد رشته تکثیر و پرورش، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران2. استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
2. استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
2. استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




