اثر گرسنگی بر الگوی رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و لیزوزیم در دو وزن مختلف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus, Houttyn, 1782)
(ندگان)پدیدآور
اکبری1*, پریانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر، بهمنظور بررسی اثر گرسنگی بر شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی شانک زرد باله در دو اندازه وزنی مختلف طراحی گردید. در این تحقیق،120 ماهی با میانگین طولی cm 98/0± 05/8 و وزنی g 07/1±46/7 (سایز A) و 120 ماهی با میانگین طولی cm 86/0± 05/11 و وزنی g 07/3±01/18 (سایز B)، هر کدام به دو گروه تغذیه شده و تغذیه نشده و سه تکرار (20 قطعه ماهی در هر تکرار) در مخازن پلاستیکی L 60 مورد بررسی قرار گرفتند. نمونهبرداری از ماهی در10، 20 و 30 روز محرومیت غذایی انجام شد. نتایج بهدست آمده حاکی از کاهش معنیدار شاخصهای رشد (ضریب رشدویژه، وزن نهایی، افزایش وزن بدن، شاخص کبدی و فاکتور وضعیت) گروه تغذیه نشده در سایز A شده است (05/0>P). در حالیکه تفاوت معنیداری در این شاخصها (به استثنای شاخص کبدی و فاکتور وضعیت) و ترکیب لاشه در سایز B بین گروه تغذیه شده و تغذیه نشده مشاهده نشد (05/0P). در حالیکه تفاوت معنیداری در این شاخصها (به استثنای شاخص کبدی و فاکتور وضعیت) و ترکیب لاشه در سایز B بین گروه تغذیه شده و تغذیه نشده مشاهده نشد (05/0P). افزایش معنیداری در سطوح لیزوزیم در گروه تغذیه نشده از روز 20 محرومیت غذایی در مقایسه با گروه تغذیه شده هر دو سایز مشاهده شد و اختلاف معنی داری درکلیه شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی لاشه و سطوح لیزوزیم بین دو سایز مشاهده گردید (05/0>P). نتایج حاضر نشان میدهد که در سایز A ماهی شانک زرد باله، هم الگوی رشد و هم کیفیت لاشه بهطور معنیداری در گروه تغذیه نشده در مقایسه با گروه تغذیه شده کاهش یافتند.
کلید واژگان
محرومیت غذاییاندازه
ضریب رشد ویژه
شاخص کبدی
لیزوزیم
ماهی شانک زرد باله
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
1. استادیار گروه شیلات̨̨ دانشکده علوم دریایی̨ دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار̨ چابهار̨ ایرانشاپا
2008-57292423-7809




