• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 70, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 70, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    خصوصیات بافت شناسی و بیوشیمیایی اووسیت های فوق رسیده مولدین تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897)

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمی, غفارمجازی امیری, باقررفیعی, غلام رضاشعبانی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    893.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف این مطالعه بررسی خصوصیات بافتی و بیوشیمیایی اووسیت­های فوق رسیده تخمدان تاس­ماهی ایرانی (Acipenser persicus)  بوده است. فولیکول­ های تخمدانی (رسیده و فوق­رسیده) از مولدین وحشی تاس ­ماهی ایرانی مهاجر به رودخانه ­های حوزه جنوبی دریای خزر برداشته شد. فوق­ رسیدگی اثری منفی بر روی زنده­ مانی تخم تاس ­ماهی ایرانی داشت. درصد لقاح و نرخ تفریخ در اووسیت فوق رسیده کاهش معنی­داری در مقایسه با اووسیت رسیده نشان دادند (Pدر اووسیت رسیده، چهار لایه متمایز زونارادیاتا کاملاً مشخص بوده و زرده از بافتی همگن تشکیل شده بود و تفاوت قابل ملاحظه ­ی در شکل فضای پری وتیلینی این اووسیت­ ها در نقاط مختلف وجود نداشت. در حالی­که در اووسیت­ های فوق ­رسیده تاس ­ماهیان، تعدد لایه­ های زونارادیاتا در اووسیت فوق­ رسیده ناپدید شده و لایه ­ی یکپارچه را شکل دادند. همچنین مجموعه زرده ناهمگن و هتروژنوس شده و تجمع آن در قطب حیوانی بیشتر بود. شکل فضای پری وتیلینی در قسمت­ های مختلف اووسیت فوق­ رسیده متفاوت بوده است. تفاوت قابل ملاحظه ­ایی در پروفایل­ های اسید چرب اووسیت مشاهده شده بود، که می­ توان به مقدار بالاتر اسیدهای چرب اشباع در اووسیت رسیده (1/76±26/29) نسبت به اووسیت فوق رسیده (1/53±21/70) اشاره نمود (P به علاوه، اسیدهای چربω-6 در اووسیت­های رسیده (0/37±4/42) نسبت به اوووسیت­های فوق رسیده (0/33±6/21) کمتر بود (P اسید چرب اشباع غالب در اووسیت ­ها پالمتیک اسید بوده، در حالی­ که اولئیک اسید، اسید چرب غیر اشباع با تک پیوند دوگانه غالب بوده است. نتایج به ­دست آمده در این آزمایش مشخص نمود که علاوه بر تفاوت لایه­ های زونا رادیاتا و لایه فولیکولی اووسیت، می­ توان از برخی اسیدهای چرب موجود در اووسیت ماهیان خاویاری مثل پالمیتیک اسید، پالمیتولیک اسید، آراشیدونیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید به­عنوان فاکتوری مهم جهت تشخیص اووسیت­ های فوق رسیده استفاده نمود.
    کلید واژگان
    تاس ماهی ایرانی
    اووسیت
    فوق رسیده
    تغییرات ساختاری
    اسیدچرب
    فیزیولوژی آبزیان

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته دکتری گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    دانشیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.202083.914
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_64705.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268952

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب