نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحق بیان, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorشمسایی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorایلا, نیماfa_IR
dc.contributor.authorعبداله تبار, سید یاسرfa_IR
dc.contributor.authorبزرگ زاده, پوریاfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, دبیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:47:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:47:48Z
dc.date.available1399-07-09T04:47:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:47:48Z
dc.date.issued2015-06-22en_US
dc.date.issued1394-04-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-19en_US
dc.date.submitted1392-09-28fa_IR
dc.identifier.citationحق بیان, سمیرا, شمسایی, مهدی, ایلا, نیما, عبداله تبار, سید یاسر, بزرگ زاده, پوریا, رضایی, دبیر. (1394). جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیرة غذایی و تأثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات, 68(2), 209-223. doi: 10.22059/jfisheries.2015.55115fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2015.55115
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_55115.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268865
dc.description.abstractهدف مطالعة حاضر بررسی تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر اصلاح‌شدة سویا (HP310) در عملکرد رشد و ایمنی قزل‌آلای رنگین‌کمان <em>(</em><em>(Oncorhynchus mykiss</em> بود. بنابراین، پنج تیمار آزمایشی حاوی سطوح جایگزینی 0 ، 25 ، 50 ، 75 و 100 درصدی HP310 با آرد ماهی جیره طراحی شدند. جیرة حاوی 100 درصد آرد ماهی (0 درصد) به‌منزلة تیمار شاهد در نظر گرفته شد. لاروهای قزل‌آلای رنگین‌کمان (میانگین وزن اولیة 03/0±17/1 گرم) طی دوره‌ای 60 روزه با جیره‌های آزمایشی، که هر یک واجد چهار تکرار بودند، تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش میزان پروتئین گیاهی تا سطح 50 درصد جیره بدون تأثیر منفی در میزان دریافت غذا سبب افزایش وزن بیشتر، افزایش نرخ رشد ویژه و کاهش ضریب تبدیل غذایی و در نتیجه عملکرد بهتر رشد در بچه‌ماهیان نسبت به تیمار شاهد شد (P<0.05)؛ در حالی که درصدهای جایگزینی بالاتر از 50 درصدی آرد ماهی جیره با منابع پروتئینی گیاهی، کاهش معنی‌دار دریافت غذا و عملکرد ضعیف‌تر فاکتورهای رشد بچه‌ماهی‌ها را به دنبال داشت(P<0.05) . بررسی پارامترهای خونی بیان‌گر کاهش میزان هموگلوبین، هماتوکریت و تعداد گلبول‌های قرمز خون با افزایش سطح جایگزینی HP310 در جیره‌های غذایی بود، البته این تفاوت میان تیمار شاهد و سایر تیمارها تا سطح 75 درصدی جیره قابل توجه گزارش نشد (P>0.05) و فقط تیمار حاوی 100 درصد HP310  کاهش معنی‌داری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (P<0.05). بررسی گلبول‌های سفید خون بیان‌گر افزایش معنی‌دار تعداد آن‌ها هم‌زمان با افزایش درصد جایگزینی آرد ماهی جیره نسبت به تیمار شاهد بود (P<0.05). نتایج آزمایش کنونی نشان داد که می‌توان پودر اصلاح‌شدة سویا (HP310) را تا سطح 50 درصد بدون تأثیرات منفی در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی جایگزین آرد ماهی در جیرة غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان کرد.fa_IR
dc.format.extent807
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2015.55115
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.subjectپودر اصلاح‌شدة سویا (HP310)fa_IR
dc.subjectآرد ماهیfa_IR
dc.subjectفاکتورهای رشدfa_IR
dc.subjectپارامترهای خونیfa_IR
dc.subjectآبزی پروریfa_IR
dc.titleجایگزینی پودر سویا (HP310) در جیرة غذایی و تأثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموختة کارشناسی ارشد،گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموختة کارشناسی ارشد،گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموختة کارشناسی ارشد،گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری تخصصی، شرکت کیمیاگران تغذیه، شهرک صنعتی شهرکرد- فاز دومfa_IR
dc.citation.volume68
dc.citation.issue2
dc.citation.spage209
dc.citation.epage223


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد