| dc.contributor.author | حق بیان, سمیرا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | شمسایی, مهدی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | ایلا, نیما | fa_IR | 
| dc.contributor.author | عبداله تبار, سید یاسر | fa_IR | 
| dc.contributor.author | بزرگ زاده, پوریا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | رضایی, دبیر | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:47:48Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:47:48Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:47:48Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:47:48Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-06-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-04-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2013-12-19 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1392-09-28 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | حق بیان, سمیرا, شمسایی, مهدی, ایلا, نیما, عبداله تبار, سید یاسر, بزرگ زاده, پوریا, رضایی, دبیر. (1394). جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیرة غذایی و تأثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات, 68(2), 209-223. doi: 10.22059/jfisheries.2015.55115 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-5729 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7809 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2015.55115 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jfisheries.ut.ac.ir/article_55115.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268865 |  | 
| dc.description.abstract | هدف مطالعة حاضر بررسی تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر اصلاحشدة سویا (HP310) در عملکرد رشد و ایمنی قزلآلای رنگینکمان <em>(</em><em>(Oncorhynchus mykiss</em> بود. بنابراین، پنج تیمار آزمایشی حاوی سطوح جایگزینی 0 ، 25 ، 50 ، 75 و 100 درصدی HP310 با آرد ماهی جیره طراحی شدند. جیرة حاوی 100 درصد آرد ماهی (0 درصد) بهمنزلة تیمار شاهد در نظر گرفته شد. لاروهای قزلآلای رنگینکمان (میانگین وزن اولیة 03/0±17/1 گرم) طی دورهای 60 روزه با جیرههای آزمایشی، که هر یک واجد چهار تکرار بودند، تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش میزان پروتئین گیاهی تا سطح 50 درصد جیره بدون تأثیر منفی در میزان دریافت غذا سبب افزایش وزن بیشتر، افزایش نرخ رشد ویژه و کاهش ضریب تبدیل غذایی و در نتیجه عملکرد بهتر رشد در بچهماهیان نسبت به تیمار شاهد شد (P<0.05)؛ در حالی که درصدهای جایگزینی بالاتر از 50 درصدی آرد ماهی جیره با منابع پروتئینی گیاهی، کاهش معنیدار دریافت غذا و عملکرد ضعیفتر فاکتورهای رشد بچهماهیها را به دنبال داشت(P<0.05) . بررسی پارامترهای خونی بیانگر کاهش میزان هموگلوبین، هماتوکریت و تعداد گلبولهای قرمز خون با افزایش سطح جایگزینی HP310 در جیرههای غذایی بود، البته این تفاوت میان تیمار شاهد و سایر تیمارها تا سطح 75 درصدی جیره قابل توجه گزارش نشد (P>0.05) و فقط تیمار حاوی 100 درصد HP310  کاهش معنیداری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (P<0.05). بررسی گلبولهای سفید خون بیانگر افزایش معنیدار تعداد آنها همزمان با افزایش درصد جایگزینی آرد ماهی جیره نسبت به تیمار شاهد بود (P<0.05). نتایج آزمایش کنونی نشان داد که میتوان پودر اصلاحشدة سویا (HP310) را تا سطح 50 درصد بدون تأثیرات منفی در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی جایگزین آرد ماهی در جیرة غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان کرد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 807 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | شیلات | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Fisheries | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2015.55115 |  | 
| dc.subject | قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR | 
| dc.subject | پودر اصلاحشدة سویا (HP310) | fa_IR | 
| dc.subject | آرد ماهی | fa_IR | 
| dc.subject | فاکتورهای رشد | fa_IR | 
| dc.subject | پارامترهای خونی | fa_IR | 
| dc.subject | آبزی پروری | fa_IR | 
| dc.title | جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیرة غذایی و تأثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشآموختة کارشناسی ارشد،گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشآموختة کارشناسی ارشد،گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشآموختة کارشناسی ارشد،گروه شیلات دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران- ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دکتری تخصصی، شرکت کیمیاگران تغذیه، شهرک صنعتی شهرکرد- فاز دوم | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 68 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 209 |  | 
| dc.citation.epage | 223 |  |