بررسی ترجیح چشایی و رفتار غذایی ماهی سفید(Rutilus frisii kutum) با استفاده ازغلظتهای مختلف اسیدهای آمینه آزاد
(ندگان)پدیدآور
نوری, گلیجعفری, ولیقربانی, رسولگلی, شیدانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش ها نشان می دهدکه اسیدهای آمینه آزاد اثرتحریکی بر سیستم چشایی ماهی ها دارد. وجود این مواد در غذاهای آزمایشی باعث تغییر در رفتار غذایی ماهیها شده و مصرف بیشتر غذا را در پی دارد. در مطالعه حاضر پاسخ های رفتار چشایی بچه ماهی های سفید(Rutilus frisii kutum) به گرانول های حاوی مقادیر مختلف اسید آمینه های متیونین، پرولین، سیستئین و اسید گلوتامیک وتعیین مطبوعیت چشایی آن ها با استفاده ازعلم رفتار شناسی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور گرانولهای حاوی غلظتهای (001/ 0 ،01/0و 05/0 مولار) این مواد وگرانول های شاهد تهیه و پاسخ های رفتار غذایی در مواجه با هریک از گرانول ها ثبت گردید. دربین غلظت های مختلف استفاده شده، بیشترین درصدمصرف، بالاترین شاخص مطبوعیت و درصد خورده به تلاش در غلظتهای مختلف پرولین و اسید گلوتامیک مشاهده شد (05/0P) در میزان مصرف گرانولهای حاوی متیونین و سیستئین درمقایسه با شاهد، آنها را در دسته اسیدهای آمینه خنثی برای ماهی سفید قرار داد درحالیکه اسید آمینه پرولین و اسید گلوتامیک با ایجاد تفاوت معنی دار در میزان مصرف گرانولها از جاذبیت چشایی برای ماهی سفید برخوردار بودند. تفاوت در پاسخ چشایی گونههای مختلف ماهی به اسیدهای آمینه مشابه، به اختصاص گونهای در ترجیح چشایی نسبت داده شده است.
کلید واژگان
ماهی سفیدرفتارغذایی
ترجیح چشایی
اسیدآمینه
سیستم چشایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایراناستادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
دانشیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




