نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمشاک, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:43:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:43:11Z
dc.date.available1399-07-09T04:43:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:43:11Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-01-18en_US
dc.date.submitted1394-10-28fa_IR
dc.identifier.citationمشاک, زهره. (1394). ارائه مدل ریاضی پیشگو برای ارزیابی اثر زیره سبز و دمای نگه‌داری بر رشد باکتری باسیلوس سرئوس در محیط براث BHI. میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology, 2(4), 57-70.fa_IR
dc.identifier.issn‪۲۳۴۵-۵۳۹X
dc.identifier.urihttp://jfm.iaushk.ac.ir/article_647912.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267202
dc.description.abstractباسیلوس سرئوس یک باکتری بیماری‌زای غذازاد است که مسبب حدود 20 درصد موارد شیوع مسمومیت‌های غذایی در جهان می‌باشد. امروزه توجه و علاقه فزاینده‌ای به استفاده از اسانس‎های گیاهی به عنوان نگه‌دارنده‌های طبیعی در غذا وجود دارد. زیره سبز گیاه بومی ایران است که در طب سنتی و فراورده‌های غذایی استفاده می‌شود. هدف از این تحقیق ارائه یک مدل ریاضی پیشگو برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز به عنوان یک نگه‌دارنده غذایی طبیعی علیه باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل چند فاکتوری است. اسانس گیاه زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌نگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس زیره سبز (0، 005/0، 015/0، 03/0 و 045/0 درصد) و دمای نگه-داری (10 و 25 و 35 درجه سانتی‌گراد) بر باکتری باسیلوس سرئوس در محیط براث BHI طی زمان‌های معینی از آزمایش (روزهای 1، 2، 3، 4، 5، 6، 9، 12، 15، 18، 21، 24، 27، 30، 36 و 42) مورد بررسی قرار گرفت. رشد باکتری باسیلوس سرئوس با کاربرد غلظت‌ 015/0 درصد اسانس زیره سبز در دمای 10 درجه سانتی‌گراد و همچنین غلظت 030/0 درصد اسانس در دمای 25 و 35 درجه سانتی‌گراد به طور معنی‌داری کاهش پیدا کرد (05/0>P). مدل ریاضی پیشگوی به دست آمده در این مطالعه می‌تواند ابزار مفیدی جهت ارزیابی اثرات ضد میکروبی این میکروارگانیسم طی زنجیره غذایی باشد.fa_IR
dc.format.extent152
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردfa_IR
dc.publisherIAU, Shahrekord Branchen_US
dc.relation.ispartofمیکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiologyfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Microbiologyen_US
dc.subjectمدل ریاضی پیشگوfa_IR
dc.subjectاسانس زیره سبزfa_IR
dc.subjectباسیلوس سرئوسfa_IR
dc.subjectلگاریتم درصد احتمال رشدfa_IR
dc.subjectآلودگی میکروبی مواد غذائیfa_IR
dc.titleارائه مدل ریاضی پیشگو برای ارزیابی اثر زیره سبز و دمای نگه‌داری بر رشد باکتری باسیلوس سرئوس در محیط براث BHIfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرجfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue4
dc.citation.spage57
dc.citation.epage70


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد