نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرلوحی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorملجئی, محمد باقرfa_IR
dc.contributor.authorپور خلیلی, آذینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:43:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:43:10Z
dc.date.available1399-07-09T04:43:10Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:43:10Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-10-24en_US
dc.date.submitted1394-08-02fa_IR
dc.identifier.citationمیرلوحی, مریم, ملجئی, محمد باقر, پور خلیلی, آذین. (1394). شیوع آلودگی به هیدروژن پراکساید در نمونه شیرهای استریل با ماندگاری بالا در بازار شهر اصفهان. میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology, 2(4), 71-79.fa_IR
dc.identifier.issn‪۲۳۴۵-۵۳۹X
dc.identifier.urihttp://jfm.iaushk.ac.ir/article_644483.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267197
dc.description.abstractمقدمه: هیدروژن پراکساید در سترون سازی سطوح در تماس با غذا مورد استفاده قرار می گیرد و در صنعت شیر ، باقیمانده آن موجود گسترش فرایند اکسایشی در شیر می شود. تا کنون هیچ گزارشی از بررسی میزان آلودگی مواد غذایی با این ماده در ایران منتشر نشده است، هدف از این مطالعه، بررسی توزیع فراوانی آن در نمونه های شیر استریل توزیع شده در شهر اصفهان در سال 92 می باشد. روش: تعداد 20 نمونه شیر استریل بسته شده در بسته های تترا پک باحجم 250 میلی لیتر از 7 شرکت تولید کننده صنعتی از سطح شهر جمع آوری شد. جهت اندازه گیری میزان هیدروژن پر اکسید درنمونه های شیر روش رنگ سنجی بر مبنای واکنش آنزیم کاتالاز و اندازه گیری جذب نور ی در 400 نانومتر اعمال گردید. نتایج: بقایای هیدروژن پر اکسید در کلیه نمونه های مورد مطالعه مشاهده شد. آلودگی به هیدروژن پر اکسید در 15 نمونه(75%) بالاتر از بیشنیه رواداری این ماده (ppm5/0) تعیین شده توسط سازمانهای بین المللی بود. بر همین اساس ، نتایج آزمون t تک نمونه ای نشان داد، میانگین غلظت تعیین شده هیدروژن پر اکسید در نمونه ها ی شیر بالاتر از حدود استاندارد مذکور می باشد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به آلودگی نمونه های شیر استریل در این مطالعه و خلاء قوانین کنترل این ماده در آزمایشات کنترل کیفیت در کشور ما تدوین استاندارد مزبوطه و معرفی روشی با حساسیت بالا به این منظور می تواند در افزایش کیفیت محصولات و سلامت مصرف کنندگان موثر باشد .fa_IR
dc.format.extent136
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردfa_IR
dc.publisherIAU, Shahrekord Branchen_US
dc.relation.ispartofمیکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiologyfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Microbiologyen_US
dc.subjectهیدروژن پر اکسیدfa_IR
dc.subjectآلودگیfa_IR
dc.subjectشیر استریلfa_IR
dc.subjectایرانfa_IR
dc.subjectبیماری های ناشی از غذاfa_IR
dc.titleشیوع آلودگی به هیدروژن پراکساید در نمونه شیرهای استریل با ماندگاری بالا در بازار شهر اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی ، واحد شهرکردfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue4
dc.citation.spage71
dc.citation.epage79


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد