ارتباط مصرف غذاهای آماده با سطح اضطراب در دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران
(ندگان)پدیدآور
همایون فر, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
رژیم غذایی از جمله متغیرهایی است که مستقیم یا غیر مستقیم بر الگوی بیماریهای غیر واگیر تاثیر گذاشته است. دانشجویان علوم پزشکی مستعد رویارویی با شرایط تنشزا، اضطراب و الگوهای بد غذایی نظیر استفاده از غذاهای آماده هستند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف غذاهای آماده با سطح اضطراب در دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تهران انجام شده است. روشکار: در این مطالعهی مقطعی 488 نفر (204 پسر و 284 دختر) از دانشجویان بومی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران در سال 1389 به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب و وارد مطالعه گردیدند. ارزیابیهای رژیمی با کمک یادآمد 24 ساعتهی خوراک در دو مقطع با فاصلهی یک هفته و دریافت غذاهای آماده به صورت بسامد دریافت از افراد انجام شد. تبدیل غذای دریافتی فرد به مقادیر ریزمغذیها از طریق جداول USDA انجام شد. سطح اضطراب از طریق پرسشنامهی استاندارد اشپیلبرگر نسخهی فارسی در دو حالت آشکار و پنهان ارزیابی گردید. برای بررسی اثر میزان مصرف غذای آماده بر متغیر اضطراب از مدل رگرسیونی شانسهای متناسب با تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر احتمالیاستفاده گردید. یافته ها: مصرف بالای غذای آماده در دانشجویان پسر تقریبا دو برابر دانشجویان دختر بود. شانس قرار گرفتن دانشجویانی که اغلب اوقات غذاهای آماده مصرف میکنند در یکی از طبقات اضطراب آشکار متوسط یا شدید تقریبا هفت برابر همین شانس (001/0Pنتیجه گیری: میزان اضطراب دانشجویان با افزایش مصرف غذاهای آماده افزایش مییابد. رژیم غذایی از جمله متغیرهایی است که مستقیم یا غیر مستقیم بر الگوی بیماریهای غیر واگیر تاثیر گذاشته است. دانشجویان علوم پزشکی مستعد رویارویی با شرایط تنشزا، اضطراب و الگوهای بد غذایی نظیر استفاده از غذاهای آماده هستند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف غذاهای آماده با سطح اضطراب در دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تهران انجام شده است. روشکار: در این مطالعهی مقطعی 488 نفر (204 پسر و 284 دختر) از دانشجویان بومی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران در سال 1389 بهروشنمونهگیری تصادفی طبقهای انتخابوواردمطالعهگردیدند. ارزیابیهای رژیمی با کمک یادآمد 24 ساعتهی خوراک در دو مقطع با فاصلهی یک هفته و دریافت غذاهای آماده به صورت بسامد دریافت از افراد انجام شد. تبدیل غذای دریافتی فرد به مقادیر ریزمغذیها از طریق جداول USDA انجام شد. سطح اضطراب از طریق پرسشنامهی استاندارد اشپیلبرگر نسخهی فارسی در دو حالت آشکار و پنهان ارزیابی گردید. برای بررسی اثر میزان مصرف غذای آماده بر متغیر اضطراب از مدل رگرسیونی شانسهای متناسب با تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر احتمالیاستفاده گردید. یافتهها:مصرف بالای غذای آماده در دانشجویان پسر تقریبا دو برابر دانشجویان دختر بود. شانس قرار گرفتن دانشجویانی که اغلب اوقات غذاهای آماده مصرف میکنند در یکی از طبقات اضطراب آشکار متوسط یا شدید تقریبا هفت برابر همین شانس (001/0P، 74/9-35/2، CI 95%،0/7=OR) برای دانشجویانی بوده است که کمتر غذای آماده مصرف میکردهاند. نتیجهگیری: میزان اضطراب دانشجویان با افزایش مصرف غذاهای آماده افزایش مییابد.
کلید واژگان
: اضطرابدانشجویان
غذاهای آماده
شماره نشریه
51تاریخ نشر
2011-09-231390-07-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مشهدMashhad University of Medical Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترای تغذیه ی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهرانشاپا
1028-69181684-4300




