بررسی عوامل مؤثر بر کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی (بررسی موردی: دانشگاه ارومیه)
(ندگان)پدیدآور
مجتوی, سید ارشادحسین زاده, امیدحجاریان, مرضیهنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش عوامل مؤثر بر کارآفرینی و خلاقیت دانشجویان رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا مؤلفههای مختلف کارآفرینی دانشجویان مورد بررسی قرار گفت تا نقاط قوت و ضعفها مشخص شوند. با توجه به ماهیت موضوع و هدف پژوهش، این پژوهش ازنظر روش گردآوری دادهها، توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی است. ابزار جمعآوری دادهها در این پژوهش، پرسشنامه استانداردشده سنجش استعداد کارآفرینی کردنائیج و پرسشنامه خلاقیت عابدی بود. جامعه آماری شامل ۲۴۵۴ نفر بود. برای تعیین پایایی پرسشنامهها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون اتا بهمنظور بررسی عوامل مؤثر استفاده شد. نتایج نشان داد، ارتباط سن و تعداد اعضای خانوار بهترتیب با ضرایب پیرسون 091/0 و 023/0- و سطح درآمد خانوادگی و مقطع تحصیلی بهترتیب با ضرایب اسپیرمن 041/0 و 089/0 با خلاقیت معنیدار نیست. همچنین ارتباط سن و تعداد اعضای خانوار بهترتیب با ضرایب پیرسون 040/0 و 039/0- و سطح درآمد خانوادگی و مقطع تحصیلی بهترتیب با ضرایب اسپیرمن 028/0 و 018/0 با کارآفرینی معنیدار نیست. ولی رشته تحصیلی و جنسیت بهترتیب با ضرایب اتا 521/0 و 487/0 با خلاقیت و بهترتیب با ضرایب اتا 628/0 و 620/0 با کارآفرینی ارتباط معنیدار دارد.
کلید واژگان
آزمون اتاآزمون پیرسون
ریسکپذیری
عملگرایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهگروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه




