نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوحیدمقدم, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorمرتضوی, علیfa_IR
dc.contributor.authorقلعه موسیانی, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:39:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:39:20Z
dc.date.available1399-07-09T04:39:20Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:39:20Z
dc.date.issued2018-03-21en_US
dc.date.issued1397-01-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-26en_US
dc.date.submitted1395-08-05fa_IR
dc.identifier.citationوحیدمقدم, فریده, مرتضوی, علی, قلعه موسیانی, زهره. (1397). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی مرزنگوش و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیـر گونه پلانتاروم در ماست پروبیوتیک کم چرب. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 10(1), 85-95.fa_IR
dc.identifier.issn2423-4966
dc.identifier.issn2676-7155
dc.identifier.urihttp://jfst.iaus.ac.ir/article_537053.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265926
dc.description.abstractبا توجه به بروز و گسترش انواع بیماری ها، استفاده از فرآورده های غذائی فراسودمند، همچون محصولات پروبیوتیک، به دلیل دارا بودن اثرات سلامت بخش، بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. گیاهان دارویی که غنی از ترکیبات فنلی و معطر هستند، علاوه بر اینکه می توانند به عنوان بهبود دهنده رشد پروبیوتیک عمل نمایند، می توانند به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. در همین راستا از عصاره آبی مرزنگوش در غلظت های 3% و 5% وزنی/ وزنی در ماست حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتاروم استفاده گردید.( نمونه شاهد بدون افزودن عصاره مذکور در نظر گرفته شد.) و اثر عصاره بر زنده مانی باکتری پروبیوتیک مورد نظر و فعالیت آنتی اکسیدانی در بازه های زمانی 1، 7، 14و 21 در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تعداد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و نیز فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه های ماست با افزودن عصاره مرزنگوش نسبت به ماست شاهد به طور معنی دار افزایش یافت (05/0>p). تعداد باکتری های پروبیوتیک مورد نظر، با گذشت زمان نگهداری، بطور معنی دار کاهش یافتند (05/0>p). در حالیکه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در نمونه های مورد بررسی ابتـدا روند نـزولی معنی دار (05/0>p) و در ادامه روند صعودی داشت (05/0>p). در پایان دوره نگهداری در میزان فعالیت آنتی اکسیدانی تیمارهای شاهد و A1 تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0<p) درحالیکه در تیمار A2 از این میزان به طور معنی دار کاسته شد (05/0>p).fa_IR
dc.format.extent260
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofنوآوری در علوم و فناوری غذاییfa_IR
dc.subjectعصاره مرزنگوشfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس پلانتاروم زیر گونه پلانتارومfa_IR
dc.subjectماست پروبیوتیکfa_IR
dc.subjectشیمی مواد غذایی-آنتی اکسدانهاfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی مرزنگوش و اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیـر گونه پلانتاروم در ماست پروبیوتیک کم چربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم وصنایع غذایی، واحد ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، وارمین، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue1
dc.citation.spage85
dc.citation.epage95


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد