نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکلانتری, مریمfa_IR
dc.contributor.authorگلمکانی, محمد تقیfa_IR
dc.contributor.authorریاحین, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, اکرمfa_IR
dc.contributor.authorسراجی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorحداد سامانی, عطیهfa_IR
dc.contributor.authorتاجبخش, الههfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, ابراهیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:38:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:38:21Z
dc.date.available1399-07-09T04:38:21Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:38:21Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-17en_US
dc.date.submitted1392-10-27fa_IR
dc.identifier.citationکلانتری, مریم, گلمکانی, محمد تقی, ریاحین, محمد مهدی, شریفی, اکرم, سراجی, اعظم, حداد سامانی, عطیه, تاجبخش, الهه, رحیمی, ابراهیم. (1394). بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 7(4), 41-47.fa_IR
dc.identifier.issn2423-4966
dc.identifier.issn2676-7155
dc.identifier.urihttp://jfst.iaus.ac.ir/article_526566.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265586
dc.description.abstractیرسینیا انتروکولیتیکا <sup><sup>[1]</sup></sup> میکروارگانیسمی بیماری زا است که در سراسر جهان انتشار یافته است و روز به روز بر موارد ابتلا به آن و در نتیجه اهمیت آن افزوده می شود. مطالعه حاضر با هدف بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت بوقلمون در شهرستان شهرکرد انجام شد. این تحقیق  که به روش خوشه ای- تصادفی روی 300  نمونه گوشت بوقلمون از فروشگاه های عرضه کننده فرآورده های گوشتی در شهرستان شهرکرد صورت گرفت. پس از جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا، به منظور بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 در ایزوله ها آزمون های میکروبیولوژی، بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام شد. از مجموع 300 نمونه گوشت بوقلمون مورد مطالعه، 55 نمونه (33/18 درصد) یرسینیا انتروکولیتیکا جداسازی شد. بیوتایپ 1A در 20 نمونه (36/36 درصد)، 1B در 14 نمونه (45/25 درصد)، 4 سوش (27/7 درصد) از بیوتایپ 2، 3 سوش(45/5 درصد) ازبیوتایپ 3 و 4 مورد (27/7 درصد) از بیوتایپ 4 گزارش گردید و بیوتایپ 10جدایه (18/18 درصد) قابل شناسایی نبود. در آزمون PCR تمامی نمونه‌ها جدا شده مورد تایید قرار گرفتند. سروتیپ O:3 در 7 نمونه (72/12 درصد) ردیابی گردید که مربوط به بیوتیپ‌های 3 و 4 بود. در سایر بیوتیپ‌ها سروتیپ O:3 یافت نشد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد فراوانی آلودگی نسبتاً بالای گوشت بوقلمون به یرسینیا انتروکولیتیکا در انتقال بیماری های این باکتری از مراکز توزیع کننده به انسان پراهمیت می باشد. <br clear="all" /> * مسئول مکاتبات:hadad_aa@yahoo.comfa_IR
dc.format.extent174
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofنوآوری در علوم و فناوری غذاییfa_IR
dc.subjectیرسینیا انتروکولیتیکاfa_IR
dc.subjectسروتیپ O:3fa_IR
dc.subjectگوشت بوقلمونfa_IR
dc.subjectبیوتایپینگfa_IR
dc.titleبیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکردfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخشعلوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه حسابداری دانشگاه شیراز، شیراز ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیارگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue4
dc.citation.spage41
dc.citation.epage47


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد