تولید خمیرکاغذ با فرایند مونواتانول آمین از کاه جو و رنگبری ECF خمیرکاغذهای حاصل
(ندگان)پدیدآور
حجازی, سحابمحمدی شیرکلایی, جمال الدیناحمدی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر استفاده از منابع غیرچوبی مختلف برای تولید فراوردههای مختلف کاغذی با توجه زیادی مواجه شده است. از اینرو در این تحقیق به بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ حاصل از کاه جو با فرایند مونواتانول آمین پرداخته شد. مونواتانول آمین بهصورت خالص، در نسبتهای مختلف همراه با آب و آنتراکینون استفاده شد. عوامل متغیر شامل نسبت مونواتانول آمین به آب در پنج سطح (25، 37/5، 50، 75 و 100 درصد)  و آنتراکینون در دو سطح (0 و 0/1 درصد) انتخاب شدند. از فرایند سودا بهعنوان پخت مرجع استفاده شد. براساس نتایج بهدستآمده، خمیرکاغذ تولیدشده با استفاده از نسبت مونواتانول آمین به آب 25/75، دارای بیشترین بازده کل (63/2 درصد) بود و کمترین عدد کاپا (18/9) نیز در خمیرکاغذ تولیدشده با استفاده از نسبت مونواتانول آمین به آب 75/25 بهدست آمد. شاخصهای مقاومتهای کشش، پارگی و ترکیدن در خمیرکاغذ تولیدشده با فرایند مونواتانول آمین بهترتیب 6/04mN.m2/g ،64/17N.m/g و 3/17kPa.m2/g بهدست آمد. بهطور کلی فرایند خمیرکاغذسازی به روش ترکیبی مونواتاتول آمین/آب این امکان را فراهم میکند که با مصرف کم مونواتانول آمین در ترکیب با آب بتوان به خمیرکاغذ شیمیایی با عدد کاپای مطلوب (کمتر از 20) و بازده و قابلیت رنگبری مناسب دست یافت.
کلید واژگان
خمیرکاغذسازی سوداکاه جو
مونواتانول آمین
ویژگیهای مکانیکی و نوری
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهراندانشآموخته کارشناسی ارشد، رشته صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار، گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
شاپا
5052-20082383-0530




